Tip na jednoduchou a celkem rychlou večeři z brambor obalených v polentě a okořeněných rozmarýnem a česnekem. Podávat je můžete samostatně nebo k nim přidat třeba dip, mohou být také přílohou k masitým jídlům.
Suroviny na 3 až 4 porce
10 brambor uvařených ve slupce
3 lžíce instantní polenty
3 lžičky soli
½ lžičky pepře
trochu muškátového oříšku
8 stroužků česneku
2 snítky rozmarýnu
5 lžic olivového oleje
Brambory oloupeme a rozkrájíme na osminky. Polentu ve velké míse smícháme se solí, pepřem a muškátovým oříškem, přidáme do ní brambory a celé je obalíme v této směsi.
Rozmarýn zbavíme stonku a nasekáme jej, ale ne příliš na drobno. Česnek prolisujeme. Na větší pánvi rozehřejeme olej, dáme do něj rozmarýn a po chvíli česnek a brambory. Opékáme ze všech stran cca 10 minut.
Hmm, nádherné, voňavé, jednoduché a elegantní. Bude velmi brzo!
Tak snad budou chutnat 😉
To je nádhera i pro oči:-)
Vždy mi taková jídla připomenou babičku, vůni kosmatic a podobných "obyčejných" pokladů…
stará kamna a brambory s pažitkou a mlékem v hrnečku po prababičce…a když jsme byli malí, k snídani byl chleba na kostičky…
Myslím, že vím co zítra spáchám. Nevadí rozmarýn ze sáčku?
Hezký víkend, magda
Ještě se zeptám, pokud budu lenoch zaběhnout pro polentu, jaké by to bylo s kuskusem? Přiznám se, že jsem polentu ještě nikdy nezkusila, takže netuším, jaký chuťový rozdíl by to byl. Díky Magda
Jo jo, chleba na kostičky 🙂 …
S kuskusem nemám moc zkušeností, tak nevím, ale vyzkoušejte, asi by to mělo taky jít. Dejte vědět jaká je varianta s kuskusem.
…chleba na kostičky! konečně někdo, kdo to taky jídával. s obrovským hrnkem bílé kávy, u nás. dělával taťka, sobotní snída. jéje.
a polentové brambory vypadají skvěle. budou:o)