Další variace na pusinky, po kterých se u mě v pekařství jen zaprášilo. Kombinace sladkého bezé a hořké čokolády byla skvělá!
Suroviny na 10 pusinek
100 g bílků (mohou být mražené)
200 g krupicového cukru
50 g hořké čokolády (nejlépe 70%)
Bílky s cukrem dáme do skleněné nebo kovové mísy, tu postavíme do vodní lázně a na mírném ohni směs za neustálého míchání zahříváme, dokud se nerozpustí cukr. Mísu sundáme z vodní lázně a bílky šleháme 10 minut. Vznikne pevný a lesklý sníh.
Během šlehání bílků rozpustíme ve vodní lázni čokoládu a necháme ji lehce prochladnout.
Cukrářský sáček se zdobicí špičkou (použila jsem Wilton 1M) naplníme sněhem a na jednu stranu sáčku nalijeme rozpuštěnu čokoládu. Na plech vyložený pečicím papírem stříkáme v nevelkých rozestupech větší pusinky.
Pečeme 90 minut v troubě vyhřáté na 120°C bez ventilátoru. Po upečení necháme vychladnout na plechu a opatrně sloupneme z pečicího papíru.
Uchováváme v uzavíratelné nádobě.
Pusinky vypadají krásně. Také zkusím.
Dobrý den, chystám se na tyto pusinky, prosím jen o upřesnění – naplním sáček, na boku nechám trochu místa a tam naliji čokoládu? Mám obavu, aby mi špičkou neprotekla ven ještě před tím, než začnu stříkat na plech pusinky… Děkuji! Ilona
Ano, přesně tak.
Pani Marynko, už jsem vyzkoušela spoustu vašich receptů a tento mě opět nezklamal.😊 Známka na vysvědčení za vaření 1****.☺