Betonová mísa od Industry Jewels |
Křehoučké a velmi máslové sušenky ovoněné skořicí. Při pečení se neroztečou, takže jsou ideální pro použití razítek nebo ozdobných válečků.
Suroviny na 30 sušenek
200 g hladké mouky
75 g celozrnné pšeničné mouky
200 g změklého másla
60 g moučkového cukru
½ lžičky mleté skořice
Mouky prosejeme spolu se skořicí a cukrem, přidáme máslo a vše zpracujeme na hladké lepivé těsto. Vytvoříme kouli, zabalíme do potravinářské fólie a necháme minimálně dvě hodiny, ale klidně i celou noc, vychladnout v ledničce.
Vychlazené těsto lehce zpracujeme v rukou na vále a rozválíme na plát silný 5 mm, pokud máte ozdobný váleček, můžete těsto na závěr přejet jím. Vykrajujeme kolečka o ∅ 6 cm. Pokud nemáte ozdobný váleček, ale razítko na sušenky, můžete použít to, těsto po upečení udrží vzor. Kolečka klademe na plech vyložený pečicím papírem v menších rozestupech.
Pečeme v troubě předehřáté na 180°C cca 10 minut. Po upečení necháme sušenky ještě 5 minut odležet na plechu a poté je přeneseme vychladnout na rošt.
Prave som dopiekla. Vyborne ku kave aj ak zostane na oslavu. Treba urobit rovno 2 davky.
Mohla bych prosim vyměnit mouky za pohankovou, aby byly sušenky bezlepkové?
To musíte upravit i poměr jiných surovin.
Děkuju za úžasný recept 😉
Skořici mám moc ráda..a vypadají nádherně.
Tohle mě moc láká. Skořici mám ráda, razítka jsem dostala k vánocům, nejlepší bude je vyzkoušet! :-)) Už jsem si zaznamenala 🙂