Ptali jste se, do čeho všeho používám medvědí česnek. Klidně si ho nakrájím jen na chleba s máslem, ale hodí se i do pomazánek, třeba do této z čerstvého smetanového sýra a cizrny. Medvědí česnek dodává pomazánce pikantnost, ale není tak ostrý a výrazný jako klasický česnek.
Suroviny
200 g Lučiny
100 g uvařené nebo naložené cizrny
1 lžíce olivového oleje
5 lístků medvědího česneku
citronová šťáva
sůl
pepř
Cizrnu rozmixujeme s olivovým olejem na hladké pyré. Medvědí česnek opereme, osušíme a nasekáme na drobno. K cizrně přidáme Lučinu, česnek, pár kapek citronové šťávy a promícháme. Dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem.
díky za tip, dneska jsem dělala s sebou na výlet, výborná, jen to chtělo asi míň citronu 🙂
jinak, parádní blog, jsem ráda, že jsem ho objevila… nevim, co dřív zkoušet a píct 😉