Odpůrcům červené řepy se jistě udělalo špatně již při pohledu na úvodní obrázky a k těmto řádkům ani nedoskrolovali a to je dobře, že nevěří, jaká je to dobrota. Alespoň zůstane víc červené řepy na nás, její milovníky. Mozzarelu v receptu lze nahradit třeba jogurtem nebo nějakým tvarohovým sýrem a olivový olej třeba pistáciovým.
Suroviny
1 větší červená řepa
50 g mozzarelly
2 až 3 stroužky česneku
1 lžíce posekaných pistáciových ořechů
1 lžíce olivového oleje
1 lžička citronové nebo limetkové šťávy
snítka čerstvého tymiánu
sůl a pepř
Mladou červenou řepu můžeme použít syrovou. Starší řepu oloupeme, pokapeme olivovým olejem, zabalíme do alobalu a dáme ji na hodinu péct do trouby vyhřáté na 180°C.
Červenou řepu spolu s mozzarellou, olivovým olejem a lístky tymiánu rozsekáme v robotu. Pokud nemáte robot se sekacími noži, můžete řepu a mozzarellu co nejjemněji nastrouhat. Česnek rozetřeme a spolu s pistáciovými ořechy přimícháme k řepě. Dochutíme citronovou šťávou, solí a pepřem.
Určitě je to výborné! Já smíchám na hrubo nastrouhanou řepu s jedním jemně nasekaným stroužkem česneku, trochou majonézy a osolím. Jednoduché a moc dobré!
Vínečko, tortilla chipsy s tímto dipem – skvělé. Dík za inspiraci:-) Lenka
Jsem ráda, že chutnal.
Jupí, všechny suroviny doma mám, stačí zítra dokoupit pistácie a tenhle skvěle vypadají a určitě i chutnající dip zítra připravím.
Tobě bude určitě chutnat, jsem si jistá 🙂
Červenou řepu moc nemusím, ale tohle přesto vypadá nádherně!
Tak se nechte zlákat a třeba zjistíte, že pečená řepa je skvělá.
Taaak tohle si ukládám a musím vyzkoušet a ta fotka, no úplně mi tečou sliny!!
Marynko, řepu mám ráda, píšu si, určitě otestuju v létě na nějaké grilovačce …. Marki
taky tak nějak podobně řepu zužitkovávám, je to lahoda!
p@drE – vypadá to skvěle a chutná to naprosto skěle!!!