foto by Lucie |
Další recept z naší bratránkovsko-sestřenkovské akce. K sladkým řezům jsem vyrobila místo jednohubek tyto toustové rolky. Naplnit je můžete čímkoli, co Vás napadne. Nemusíte je ani smažit, srolovaný toust stačí zabalit do potravinářské folie a nechat takto ztuhnout.
Na 8 rolek potřebujeme
8 plátků toustového chleba (lepší jsou větší – americký typ)
bazalkové pesto
parmezán nebo sýr typu Grana (např. Gran Moravia)
cheddar
sušená rajčata
šunka
proužky dýně upečené s bylinkami
2 vejce
sušená bazalka, tymián, červená mletá paprika, barevný mletý pepř
tuk na smažení
1. Z plátků toustového chleba okrájíme kůrku a rozválíme je válečkem natenko.
2. Plátek potřeme pestem a poklademe různými náplněmi – parmazánem se sušenými rajčaty, šunkou a dýní, cheddarem a dýní …
3. Plátek chleba srolujeme a položíme jej koncem dolů, aby se rolka nerozmotala.
4. Vejce našleháme, na prkénko nebo talíř nasypeme sušené bylinky, případně papriku nebo pepř. Rolku obalíme ve vejci a následně v koření.
5. Smažíme na pánvičce v malém množství tuku.
6. Rolky necháme oschnout na papírové utěrce a následně úplně vychladnout. Nakrájíme je na tenké plátky.
chtěla bych se zeptat, zda to jde i zapéct, v troubě a tak se vyhnout smažení na oleji?
Milý anonyme, nevím, nezkoušela jsem to, prosím.
Děkuji:-)
Parádní nápad, v neděli se bude hodit. Ale chci se zeptat jestli je lepší udělat je v den spotřeby nebo se může dělat den předem? Lenka
Doporučuji raději čerstvé, až v den podávání.
Naprosto ideální silvestrovské pohoštění! 🙂 Miluju tvuj blog!
Tak to je skvělé! Budu se snažit dál.
Děkuji a jsem ráda, že Vás rolky tak zaujaly. Budu ráda, když se v diskuzi pochlubíte s vlastními variacemi.
to je výborný nápad 🙂
sliny se mi sbíhají jen při pohledu na obrázky :-))… a dýně mám ve sklepě ještě taky – zkusím,
To je nápad, díky za něj.
Jooovaj, fantastický nápad, dík za inšpiráciu. Tvoje rolky vyzerajú veľmi luxusne.
Teda, vážně dobrý nápad! Určitě bych vyzkoušela variantu s čedarem a dýní, ta mě fakt láká 🙂