laskominy od maryny
  • Pekárna
  • Blog
  • Recepty
  • Napsali o nás
  • E-shop
  • Kontakt

Recepty

Archiv

Štítky

borůvky brambory brusinky bábovka bílky citron cream cheese dýně fíky houby jablka jahody karamel karneval kokos kondenzované mléko maliny mandle mascarpone meruňky mák ovoce ořechy pistácie pomeranč povidla pšeničný kvásek rajčata rebarbora ricotta rohlik.cz slané koláče sýr tvaroh vanilka Velikonoce višně Vánoce zelenina červená řepa červený rybíz čokoláda švestky žitný kvásek žloutky
  • Facebook
  • Instagram
  • Mail
  • RSS
laskominy od maryny
  • Pekárna
    • Pekárna
    • Co nabízíme?
    • Svatební dorty a laskominy
  • Blog
  • Recepty
  • Napsali o nás
  • E-shop
  • Kontakt
Dorty ~ Šlehaná těsta

Red Velvet Cake

7. 7. 2013

laskominyodmaryny

laskominyodmaryny

laskominyodmaryny

Na přání jsem konečně udělala Red Velvet Cake a musím říct, že je to velká láska :-). Měla jsem k tomuto dezertu trochu averzi, protože se do něj přidává hodně červeného barviva, ale nejsem v tomto směru až tak extrémní, tak jsem překonala i tuto nechuť. Hutný, těžký, ale lahodný dortík, spolu s lehce slaným krémovým sýrem byl prostě geniální – opravdu sametový. Studovala jsme na něj různé recepty, ale vsadila jsem opět na osvědčené Moje wypieki, takže vlastně recept Bakerelly. Dort je docela nákladný, protože spotřebujete hodně sýru Philadelphia, ten se dá prý nahradit našim Fénixem, ale to jsem zatím nezkoušela. Máte s tím zkušenosti? Případně jiné tipy?

Suroviny

400 g hladké mouky

200 g moučkového cukru

1 lžíce kakaa

1 lžička soli

2 vejce

370 ml slunečnicového oleje

250 ml podmáslí

60 ml červeného tekutého barviva nebo půl lžičky gelové barvy

semínka z půlky vanilkového lusku

1 lžíce vinného octu

1 lžička jedlé sody

Dna dvou dortových forem o ∅ 22 cm vyložíme pečicím papírem a boky vymažeme máslem.

Mouku prosejeme spolu s cukrem, kakaem a zamícháme do ní sůl.

Dvě vejce vyšleháme v misce vidličkou nebo metličkou, postupně k nim za stálého šlehání přiléváme olej, vznikne směs lehce připomínající majonézu. Následně zašleháme podmáslí a barvivo. Přimícháme sypké suroviny.

Ve skleničce rozmícháme ocet se sodou, vznikne pěna, kterou rychle zamícháme do těsta. To rovnoměrně rozdělíme do dvou dortových forem. Je potřeba pracovat rychle a ocet se sodou smíchat až těsně před přidáváním do těsta.

Pečeme 30 minut v troubě předehřáté na 180°C s ventilátorem. Zda je těsto upečené poznáme špejlí, pokud zůstane po vytažení z těsta čistá, je hotové. Korpusy vytáhneme z forem a necháme je vychladnout na roštu. Vychladlé korpusy na horní straně zarovnáme, seřízlé části v rukou rozdrolíme na drobečky, které použijeme na ozdobu dezertu.

Krém

600 g sýru Philadelphia

200 g másla

200 g moučkového cukru

semínka z půlky vanilkového lusku

Máslo s cukrem a vanilkou utřeme do pěny (třeme asi 10 minut), přidáme sýr a zašleháme jej, aby se dobře spojil s máslem. Krém dáme na 30 minut vychladit do ledničky.

Skládání dortu

Na podnos položíme jeden korpus, rozetřeme na něj polovinu krému a přikryjeme jej druhým korpusem. Boky a vršek dortu potřeme zbývajícím krémem. Na závěr vršek posypeme drobečky těsta. Dort necháme na chladném místě odležet alespoň dvě hodiny, nejlepší je až následující den.

laskominyodmaryny

Print Friendly, PDF & Email
cream cheesepodmáslí

Related Posts

Podzimní řezy

Podzimní řezy

Vláčný dýňový piškot, povidla, smetanový sýr a čokoláda. Tento dezert rozhodně bude patřit do mých TOP 10! Dýňový korpus je vláčný, nadýchaný a neskutečně voňavý a spolu s dalšími vrstvami tvoří lahodnou kombinaci. Dýňové pyré1 menší dýně hokaido nebo máslová1 lžíce máslašpetka soli Dýni omyjeme, […]

Print Friendly, PDF & Email
Makový dort s pečenými švestkami a karamelizovanými ořechy

Makový dort s pečenými švestkami a karamelizovanými ořechy

V posledním čísle časopisu Gusto, vydávaného Billou, najdete i můj recept na podzimní makový dort s blumami. Tak si ho můžete přečíst i tu v pozměněné verzi se švestkami. Makový korpus 250 g změklého másla20 g vanilkového cukru140 g třtinového cukrukůra z jednoho citronu1 lžíce […]

Print Friendly, PDF & Email
Brownies, cheesecake a Snickers

Brownies, cheesecake a Snickers

Tohle je naprostá delikatesa, kterou jsem objevila na webu Bakers Royale. Kombinace brownies, cheesecake a tyčinek Snickers mě naprosto nadchla! Celé to vypadá i chutná naprosto luxusně, a tak tento koláč směle nahradil dort na jedné multinarozeninové oslavě. Jen měl být větší :-). Naštěstí selátko […]

Print Friendly, PDF & Email

Podmáslový chléb
Třešňový koláč s bezé

34 komentáře k “Red Velvet Cake”

  • Unknown napsal:
    25. 1. 2019 (21:32)

    Hezký den,

    recept je moc dobrý, dnes odzkoušeno 🙂 Red velvet cake jsem dělala teprve podruhé, a podařilo se. Poprvé jsem zkoušela podle tohoto receptu https://erecepty.eu/red-velvet-cake/ do kterého se dává mascarpone a také nám moc chutnal. Nevím který byl lepší, už je to rok co jsem ho pekla, ale vzpomínám, že se po něm jen zaprášilo. Nejsem moc na těžké dorty, ale na tomto skvělém dortu si vždy moc pochutnám. Doporučuji

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • Macouch napsal:
    10. 12. 2018 (11:29)

    Tento komentář byl odstraněn autorem.

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • Unknown napsal:
    2. 11. 2017 (23:36)

    Muzu upect pouze v jedne forme najednou a potom rozkrojit? Nemam dve formy a nechce se mi to delat nadvakrat. Neuskodi to nadychanosti?

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
    • Maryna napsal:
      3. 11. 2017 (10:07)

      Už se to v diskusi řešilo, musíte péct ve dvou formách.

      Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • Jelinkova.anna napsal:
    15. 10. 2017 (14:27)

    Dobré odpoledne, chtěla bych se zeptat, jestli u tohoto dortu nevadí, pokud bych jej pekla ve středu a jedl by se až v pátek? Děkuji

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
    • Maryna napsal:
      15. 10. 2017 (19:37)

      Nevadí, odležení mu prospěje.

      Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
    • Jelinkova.anna napsal:
      16. 10. 2017 (06:36)

      Skvěle, děkuji moc za odpověď!

      Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • Naďa napsal:
    28. 2. 2016 (08:51)

    Pekla jsem již několikrát RVC podle jiného receptu (místo oleje bylo máslo), tak jsem si včera řekla, že vyzkouším i tuto verzi s olejem, ze které jsem měla dříve trochu obavy. Nicméně jsem zjistila, že recept funguje perfektně, dort se povedl a žádný olej se z něj nevylučoval. Podle mého (laického) názoru je klíčové dobré propojení vajička s olejem do "majonézové" konzistence (já teda použila šlehač). Místo slunečnicového oleje jsem použila řepkový, a do krému místo vanilky dala citronovou kůru.
    Rozhodně se tedy nebojte tento recept vyzkoušet.

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • Unknown napsal:
    4. 1. 2016 (20:11)

    Dá se sehnat na ebay. Je to poměrně drahá sranda. Ale koupila jsem. Chci zkusit zda to opravdu jde. Kamarád cukrař z vyhlášené cukrárny mi "slibil", že se povede. No uvidím.

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
    • Maryna napsal:
      4. 1. 2016 (20:32)

      Tak dejte potom vědět, jak to dopadlo.

      Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • Anonymní napsal:
    23. 3. 2014 (09:15)

    Místo Sýru můžete dát Mascarpone, je to s ním úplně suprové nebo se dá použít i levnější varianta Pomazánkové čisté máslo, nejvíce nasládlé a vhodné k tomuto korpusu je od Madety. Zdravím a pěkné pečení Silva

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • Unknown napsal:
    5. 3. 2014 (22:54)

    Dobrý den, je mi moc líto, že vám zde musím napsat negativní zkušenost ač vaše stránky jsou moc krásné. Dnes jsem pekla váš Red velvet cake a skončil v koši..:o/ Toho oleje je tam strašně moc, až mi olej prokapával z formy dolů do trouby. Opravdu ho tam má být tolik? I po rozkrojení to bylo celé olejové až nedobré. Už při míchání těsta se mi suroviny nechtěly propojit. Tak jsem nakonec musela upéct jiný bezolejový. Pokud ho tam má být tolik, tak vůbec nevím v čem jiném jsem mohla udělat chybu.. Přeji krásný den a spoustu dalších pečících chvilek:o)

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
    • Maryna napsal:
      5. 3. 2014 (23:02)

      Ten RVC jsem pekla už asi 30x a pokaždé se povedl, naposledy dnes. Pokud se Vám odděloval olej, tak jste to měla špatně zamíchané. V poměru surovin chyba není.

      Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
    • Anonymní napsal:
      22. 1. 2015 (11:08)

      Zkuste recept od sweet melange, ten delam ja a je mnamozni, vsem moc chutnal, bez barviva se da take, je ten dort akorat hnedy, myslim, ze to nicemu nevadi a krem z mascarpone 🙂
      Pavla

      Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • Unknown napsal:
    5. 12. 2013 (08:55)

    Sýr Philadelphia nahrazuji creamcheese – prodávají v Kauflandu. Myslím, že je to pod tou jejich značkou K-Clasic.
    Obsah tuku v sušině i obsah sušiny je stejný jako u philadelphie.

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • Anonymní napsal:
    3. 12. 2013 (17:39)

    Mužu dát místo sýru Philadelphia Lučinu?

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
    • Maryna napsal:
      3. 12. 2013 (17:56)

      Doporučuji fénix nebo nějaký jiný termizovaný smetanový sýr, tipy jsou v diskuzi. Lučina má trochu jinou konzistenci.

      Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • Anonymní napsal:
    31. 10. 2013 (21:46)

    Já zas někde četla že do pravého RVC se barvivo nedává vůbec. Jeho červenou barvu způsobí chemická reakce mezi podmáslím a kakaem, ale takové kakao tady asi neseženeme.:-)

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • Anonymní napsal:
    31. 10. 2013 (12:51)

    Někde jsem se dočetla, že se místo barviva může přidat červená řepa…

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
    • Maryna napsal:
      31. 10. 2013 (13:50)

      Už se to řešilo ve starších komentářích.

      Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • marketawb napsal:
    10. 10. 2013 (11:18)

    Tak barvu jsem dala od oka – a je takovy nafialovely. 🙂

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
    • Maryna napsal:
      10. 10. 2013 (19:53)

      na barvě nezáleží 🙂 jak chutná?

      Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • Lenka B. napsal:
    16. 7. 2013 (19:42)

    Nedávno můj kolega objevil geniální cream cheese, který se jmenuje Mandava. S Fénixem jsem ho taky porovnávala, ale ten je trochu tvarohovější do Lučinovata. Tu Mandavu prodávají v Tescu a je v regálu hodně blízko Philladelphii. Bez slevy stojí 20 Kč za 120 gramů.

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
    • Maryna napsal:
      17. 7. 2013 (06:27)

      Děkuji, vyzkouším.

      Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • Anonymní napsal:
    9. 7. 2013 (17:35)

    Já používám pomazánkové máslo z alberta a nikdo si zatím nestěžoval, právě naopak 🙂

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • maskrtnica napsal:
    9. 7. 2013 (16:06)

    Fénix jsem nastudeno (do krémů) nezkoušela, ale podle tučnosti a složení by měl fungovat dobře, já ho měla jen na chlebu a fajn:)
    Jinak buď Philadelphie nebo PicFrisch z Lidlu, slušné, obsah tuku dostatečný, narozdíl od Philadelphie navíc bez stabilizátorů.
    A dort vypadá krásně, taky mám RVC ráda, i když ten Bakerellin recept jsem nezkoušela, pamatuju si, jak na něj Chez Lucie děsně nadávala:)

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
    • Maryna napsal:
      9. 7. 2013 (16:28)

      Farfallo, díky moc za radu, PicFrisch vyzkouším. Lucii jsem také četla, ale já si nemůžu stěžovat, už jsem ho podle tohoto receptu pekla několikrát a pokaždé se povedl.

      Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • Madla napsal:
    8. 7. 2013 (19:08)

    Hmmm, mňam, co víc dodat, co už nebylo řečeno. Marynko, ty jsi prostě bohyně sladké kuchyně!

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • Ta Ita napsal:
    7. 7. 2013 (21:10)

    Tak mě dort zaujal podle fotek (co to tam je za červenou kostku?!) a po přečtení receptu ho mám chuť vyzkoušet….tento týden má dcera narozeniny….takže příležitost by byla 😉 Ale co ta gelová barva? Kde bych ji mohla pořídit (jsem taktéž z Br.) a jak vybrat….existuje více druhů? Děkuji za případnou radu a Vaše skvělé recepty! 🙂

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
    • Maryna napsal:
      7. 7. 2013 (21:22)

      V Brně se dají koupit gelové barvy od Wiltonu u Fialy nebo v CS Gostol. Odstín red 906 nebo christmas 302.

      Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • Esmé (Kulturní kulinárium) napsal:
    7. 7. 2013 (18:42)

    Vypadá vážně krásně, ačkoli nejsem zastáncem těžkých dortů, Red Velvet mě už dlouho láká, až bude příležitost, asi využiji Tvé inspirace 🙂

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
    • Maryna napsal:
      7. 7. 2013 (18:57)

      Taky moc nemusím těžké hutné dorty, ale tohle je fakt blaho 🙂 Doma se dožadují dalšího a to jsou jejich jazýčky pěkně rozmlsané.

      Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • Kaya napsal:
    7. 7. 2013 (18:14)

    Ježiš, ten tak krásně vypadá! To barvivo tam mě ale štve…Viděla jsem i recept s červenou řepou 🙂

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
    • Maryna napsal:
      7. 7. 2013 (18:31)

      Jo, červená řepa se dá použít taky, ale při pročítání všemožných návodů a rad jsem zjistila, že nebarví úplně dobře a ani ta chuť není úplně nejlepší, tak jsem nakonec raději zvolila gelovou barvu.

      Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit

Komentáře smí přidávat pouze přihlášení uživatelé.

Nejnovější příspěvky

  • Ořechové muffiny s čokoládovými košíčky
  • Dýňový chlebíček se skořicovou krustou
  • Dýňové gnocchi se šalvějovým máslem
  • Dýňové lívance s brynzou a houbami
  • Cuketový chlebíček s ořechy a lime curd

Nejnovější komentáře

  • Maryna: Panettone
  • Maryna: Tříkrálový koláč
  • Diana: Tříkrálový koláč
  • Olga: Panettone
  • Helena Zittová: Plundrové těsto – návod na výrobu krok za krokem

Štítky

borůvky brambory brusinky bábovka bílky citron cream cheese dýně fíky houby jablka jahody karamel karneval kokos kondenzované mléko maliny mandle mascarpone meruňky mák ovoce ořechy pistácie pomeranč povidla pšeničný kvásek rajčata rebarbora ricotta rohlik.cz slané koláče sýr tvaroh vanilka Velikonoce višně Vánoce zelenina červená řepa červený rybíz čokoláda švestky žitný kvásek žloutky

Líbí se ti recepty? Využíváš je? Jsi rád, že tě neobtěžují reklamy? Přispěj, prosím, na provoz blogu.

RSS Laskominy od Maryny

  • Ořechové muffiny s čokoládovými košíčky
  • Dýňový chlebíček se skořicovou krustou
  • Dýňové gnocchi se šalvějovým máslem
  • Dýňové lívance s brynzou a houbami
  • Cuketový chlebíček s ořechy a lime curd

Všeobecné obchodní podmínky

GDPR | Privacy Policy
laskominy od maryny © 2020