Může být lepší snídaně? Určitě jo, ale pokud máte chuť na sladkou, tak Vás tyhle křehké lívanečky z ricotty vonící po citronu určitě potěší. Skvělé byly s čerstvými jahodami jen tak lehce rozmačkanými s moučkovým cukrem.
Suroviny na 20 lívanečků
125 g ricotty
240 g hladké mouky
40 g moučkového cukru
180 až 190 ml mléka
2 lžičky prášku do pečiva
2 lžičky čerstvě nastrouhané citronové kůry
2 vejce
1 lžička citronové šťávy
Mouku prosejeme s práškem do pečiva. Ricottu rozmícháme metličkou spolu s cukrem, vejci, mlékem a citronovou kůru. Do těsta přimícháme mouku s práškem do pečiva. Necháme 20 minut odstát.
Na středním plameni smažíme na másle (nejlépe přepuštěném) malé placičky po obou stranách. Podáváme s čerstvým ovocem, marmeládou, čokoládovou pomazánkou, jogurtem …
Livanecky jsou perfektni, dnes byly k snidani se zbytek ricotty promichane s cerstvymi jahodami a s matou. Urcite je jeste udelam i s boruvkami. Vyborny recept, dekuji.
Marcela
Ta druhá fotka je prostě úžasná, úplně z ní čiší léto! Lívanečky jsou úžasné, budu je muset vyzkoušet v bezlepkové verzi. Tak snad se alespoň trošku povedou…
Madli, z Tvé domácí ricotty budou určitě eňo ňuňo 🙂
zase dobrotka!!!a máš moc krásně nafoceno – chutná mi to už na pohled :-)) ♥Iva
Díky
MOJE NEJOBLÍBENĚJŠÍ LÍVANCE JSOU SYRNÍKY. CELÉ 1 BALENÍ TVAROHU, POLE POTŘEBY MOUKA A 1 VEJCE. LUXUS.
Díky, vyzkouším.
Děkuji moc, za tip na zítřejší snídani :)) už se na to moc těším!!
Terča – goodies-terry.blogspot.cz
Není zač, sem zvědavá, jestli také budou chutnat?
naprosto luxusní!!! Moc děkuji! 🙂
🙂