K skvělému ořechovému chlebu patří skvělá pomazánka. Tuhle jsem okoukala od kamarádky a jsem ráda, že jsem konečně zažehnala odpor k avokádu. Předtím jsem ho totiž jedla pouze jednou a asi nebylo dostatečně zralé a ani dobře dochucené, a tak mě tato zkušenost odradila od jeho dalšího ochutnávání, což byla chyba.
Suroviny
1 avokádo
100 g sýru Lučina
2 stroužky česneku
citronová šťáva
sůl
bílý pepř
Avokádo musí být zralé, tedy hodně měkké a barva slupky musí být od tmavě zelené až do černé. Rozkrojíme ho na půl, vytáhneme z něj pecku a lžící vydlabeme dužinu. V misce ji hned pokapeme citronovou šťávou a rozmačkáme vidličkou na kaši. Přidáme sýr, rozetřený česnek a dobře promícháme. Dochutíme solí a pepřem a případně ještě přikyselíme citronovou šťávou.
avokado jednoduse zboznuju uplne se vsim
vypadá výborně, avokádo je skvělé!
Až ho budu mít doma rozhodně zkusím 🙂
Marynko, děkuju za informace i receptík,….. s avokádem to mám podobně ….. asi dám na tvé rady a zkusím to znova, tentokrát ale podle tebe …. Marki
Marki, jsem zvědavá, jestli se zadaří a také objevíš, že avokádo je super.
díky za tip, zrovna včera jsem koupila avokádo a přemýšlela jak ho namnožit… milujou ho totiž všichni .).
hezký den! m