Mé naříkání v komentářích u předchozího receptu na vafle nad tím, že si bratr svůj vaflovač odnesl, přineslo ovoce vaflovač. Děkuji!
Tyhle vafle jsou na povrchu křupavé a uvnitř pěkně měkké. Tenhle recept je daleko jednodušší, než předchozí. Vše se jen smíchá a vafle se pečou! Je to asi také ten nejklasičtější recept, bývá uváděn v balení k vaflovači, já jej mám z mých oblíbených Moich wypieków.
Suroviny na 12 až 14 vaflí
500 ml mléka
300 g hladké mouky
100 g másla
60 g moučkového cukru
2 vejce
15 g prášku do pečiva
špetka soli
Máslo roztopíme a necháme vychladnout. Všechny suroviny společně vyšleháme, těsto necháme 10 minut odstát.
Během té doby rozehřejeme vaflovač na maximální teplotu. Těsto je řidší, proto ho do vaflovače nelijte moc, aby Vám při jeho zavření nepřeteklo. Vafle pečeme 5 minut. Nejlépe chutnají ještě teplé s ovocem, marmeládou…
Jsou naprosto skvělé, křupavé a chutné.
Já mám vaflovač Tefal Avanté s výměnitelnýma plotýnkama. Jen ještě musím vychytat množství těsta, aby mi to nepřetékalo a nezateklo kolem plotýnek. Ale to se vychytá.
Díky. No ono zvláště u těchto vaflí je to těsto hodně řídké, tak je to s tím zatékáním vedle plotýnek docela složité. Mé nejoblíbenější jsou asi ty čokoládové
Ahoj, předně moc děkuji za recept, který co nejdříve vyzkouším, ale … chci se zeptat, jaký používáš vaflovač? Já jsem jeden dostala, ale z vaflí jsou spíš oplatky – jsou strašně nízké / rozpláclé. A ty tvé jsou krásné vysoké. Předem moc děkuji za odpověď. A já jdu dál brouzdat tvými receptíky. Jana
Jano, může to být tím, že máš málo nahřátý vaflovač nebo je těsto příliš řídké. Lépe se pracuje s těstem s bílkovým sněhem, jako v tomto receptu. Vaflovač používám od Ety.
Ach, člověk je pár dní v nemocnici a tady je zatím hotová sladká smšť! Asi ntuně potřebuju vaflovačku
Madlo, tak doufám, že vše ok a brzo bude nějaká novinka na Tvém blogu.
No páni, tak to tak vidím, že si též pořídím vaflovač
A.
U nás teď jede celkem často, dnes byly na snídani čokoládově, ale jsem zvědavá jak dlouho nám to vydrží.