laskominy od maryny
  • Pekárna
  • Blog
  • Recepty
  • Napsali o nás
  • E-shop
  • Kontakt

Recepty

Archiv

Štítky

borůvky brambory brusinky bábovka bílky citron cream cheese dýně fíky houby jablka jahody karamel karneval kokos kondenzované mléko maliny mandle mascarpone meruňky mák ovoce ořechy pistácie pomeranč povidla pšeničný kvásek rajčata rebarbora ricotta rohlik.cz slané koláče sýr tvaroh vanilka Velikonoce višně Vánoce zelenina červená řepa červený rybíz čokoláda švestky žitný kvásek žloutky
  • Facebook
  • Instagram
  • Mail
  • RSS
laskominy od maryny
  • Pekárna
    • Pekárna
    • Co nabízíme?
    • Svatební dorty a laskominy
  • Blog
  • Recepty
  • Napsali o nás
  • E-shop
  • Kontakt
Čokoládové moučníky ~ Piškotová těsta ~ Řezy

Mléčné řezy

15. 1. 2013

laskominyodmaryny

laskominyodmaryny

Hledala jsem recept, ve kterém bych využila sušené mléko lelkující hodně dlouho ve špajzu. Do oka mi padly tyhle mléčné řezy na Moich wypiekach. Nadýchaný kakaový piškot je proložený mléčným krémem. Řezy jsou hodně vysoké, vůbec by nevadilo připravit je při stejné velikosti z poloviční dávky.
Takže jestli jste také ujídali mladšímu sourozenci sunar lžičkou přímo z krabičky a máte rádi chuť sušeného mléka, tak jej určitě vyzkoušejte!

Piškotové těsto

6 vajec

150 g krupicového cukru

2 lžíce slunečnicového oleje

85 g polohrubé mouky

95 g bramborového škrobu

20 g kakaa

1 lžička prášku do pečiva

špetka soli

Plech s vyššími okraji o rozměrech 34 x 26 cm vyložíme pečicím papírem. Mouku prosejeme spolu se škrobem, kakaem a práškem do pečiva.

Bílky oddělíme od žloutků. K bílkům přidáme špetku soli a vyšleháme z nich pevný sníh. Postupně po lžících do sněhu zašleháme cukr, žloutky jeden po druhém a olej. Vařečkou do směsi opatrně zamícháme sypké ingredience tak, aby pěna moc neslehla. Těsto nalijeme na plech a uhladíme je. Pečeme 20 až 25 minut v troubě vyhřáté na 170°C. Zda je těsto upečené, zjistíme špejlí, pokud zůstane po vytažení z těsta čistá, je hotové. Korpus necháme vychladnout.

Mléčný krém

125 ml plnotučného mléka

120 g krupicového cukru

15 g vanilkového cukru

350 g másla

160 g sušeného mléka

Mléko s cukrem a vanilkovým cukrem ohřejeme za stálého míchání, dokud se cukr nerozpustí a necháme vychladnout. Máslo utřeme do pěny, postupně do něj vetřeme po lžících vychladlé mléko a na závěr sušené mléko. Třeme asi 10 minut, aby se vše dobře propojilo.

Vychladlý korpus rozřízneme podélně na polovinu. Na jednu část rozetřeme připravený krém a přikryjeme jej druhou částí.

Čokoládová poleva

150 ml mléka

150 g 70% čokolády

25 g másla

Nasekanou nebo pomletou čokoládu vložíme do misky a přelijeme ji vařícím mlékem (přes sítko, aby se do polevy nedostal škraloup), necháme chvilku stát, přidáme máslo nakrájené na menší kousky a mícháme, dokud nevznikne hustá a lesklá směs. Polevu rozetřeme po vrchní straně řezů.

Řezy necháme dvě hodiny ztuhnout na chladnějším místě.

Print Friendly, PDF & Email
čokoládavanilka

Related Posts

Cake pops čili těsto na špejli

Cake pops čili těsto na špejli

Foto by Lucie Vypadají jako lízátka, ale nejsou to lízátka. Děti z nich jsou ovšem úplně stejně nadšené! Cake pops jsou vyrobené z těsta smíchaného s krémem, obalené v bílkové polevě nebo čokoládě a ozdobené cukrovým sypáním. Poslední dobou jsou velmi módní, proslavila je Bakerella, která […]

Print Friendly, PDF & Email
Čokoládová Nemesis

Čokoládová Nemesis

Sen každého čokoholika! Pouze čokoláda, vejce a máslo vytvoří vláčný, vlhký a hutný dezert, u kterého si budete přát, ať se najde v žaludku místo ještě na druhý kousek 🙂 Originální Chocolate Nemesis si můžete dát v londýnském River Café, tento recept je z Moich […]

Print Friendly, PDF & Email
Bezé dort s mascarpone krémem

Bezé dort s mascarpone krémem

Dortík pro milovníky „mániček“.  Sladký, křehký, delikátní, nadýchaný. Mascarpone mu dodává svěžest a lehkost, ozdoba z kyselejšího ovoce zase chuťový kontrast. Lískové ořechy můžete nahradit i mandlemi nebo vlašskými ořechy. Bezé pláty 6 bílků (cca 240 g mražených bílků)200 g krupicového cukru100 g lískových ořechůšpetka […]

Print Friendly, PDF & Email

Citronové mini Pavlovy
Holandské vafle

10 komentáře k “Mléčné řezy”

  • Anonymní napsal:
    15. 5. 2016 (14:23)

    Rovněž se připojuji s díky. Řezy se povedly a byly výborné a opravdu mléčné. Měla jsem trochu obavy z konzistence krému, po dodržení všech pokynů se moc povedl.

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • Anonymní napsal:
    18. 3. 2016 (16:05)

    děkuji za recept, dlouho jsme hledala něco opravdu mléčného a ne s tvarohem. Řezy se podařily a jsou vynikající. Jen jsem je udělala na větší plech, přepůlila a dala na sebe, tím jsem se vyhla prokrojování.

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • Anonymní napsal:
    10. 9. 2014 (22:02)

    Maryno, můžete mi poradit, jak na tu čokoládovou polevu? Vůbec se mi nepovedla – neztuhla. V čem je asi problém? Záleží na typu čokolády? Nebo jsem jen nezvládla to míchání? Určitě zkusím znovu.

    Jinak děkuji za úžasné recepty. (Zatím u nás vede trhací buchta 🙂 )

    Ivana

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
    • Maryna napsal:
      11. 9. 2014 (15:47)

      Čokoláda musí být kvalitní, nejlépe ta 70% a musí se opravdu míchat rychle, měla by zhoustnout již během míchání. Tato poleva ovšem není nikdy úplně tvrdá.

      Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • Bára napsal:
    17. 1. 2013 (21:57)

    TO vypada dokonale! Mozna tvarohova napln by se mi dovnitr ale hodila vice 🙂

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
    • Maryna napsal:
      20. 1. 2013 (19:28)

      Tvaroh se dá použít také, ale to už potom nebudou mléčné řezy 🙂

      Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • Cucinare con Amore napsal:
    16. 1. 2013 (18:32)

    Hmm no tak tohle je dobrý nápad jak konečně zužitkovat sušenou syrovátko, která mi údajně měla posloužit jako koktejl místo večeře :)))))A tohle je stokrát lepší využití:))))))

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • Anonymní napsal:
    15. 1. 2013 (21:20)

    Dá se to sušené mléko nějak obejít? Tady ho asi neseženu 🙁

    Katka

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
    • Maryna napsal:
      15. 1. 2013 (21:34)

      Krém měl dobrou konzistenci jen po utření másla s mlékem, ještě před přidáním sušeného mléka, tak by to mohlo stačit jen tak. Krém nebude tak chuťově výrazný. Nebo použít takovou tu sušenou smetanu do kávy.

      Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • Anonymní napsal:
    15. 1. 2013 (15:11)

    ach bože, Mary, to je zase krása… mlask 🙂
    Andrea

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit

Komentáře smí přidávat pouze přihlášení uživatelé.

Nejnovější příspěvky

  • Cupcakes „Duchové“
  • Čokoládové sušenky s pomerančem
  • Máková bábovka se švestkami
  • Cookies s ostružinami a hořkou čokoládou
  • Ořechové muffiny s čokoládovými košíčky

Nejnovější komentáře

  • Maryna: Panettone
  • Maryna: Tříkrálový koláč
  • Diana: Tříkrálový koláč
  • Olga: Panettone
  • Helena Zittová: Plundrové těsto – návod na výrobu krok za krokem

Štítky

borůvky brambory brusinky bábovka bílky citron cream cheese dýně fíky houby jablka jahody karamel karneval kokos kondenzované mléko maliny mandle mascarpone meruňky mák ovoce ořechy pistácie pomeranč povidla pšeničný kvásek rajčata rebarbora ricotta rohlik.cz slané koláče sýr tvaroh vanilka Velikonoce višně Vánoce zelenina červená řepa červený rybíz čokoláda švestky žitný kvásek žloutky

Líbí se ti recepty? Využíváš je? Jsi rád, že tě neobtěžují reklamy? Přispěj, prosím, na provoz blogu.

RSS Laskominy od Maryny

  • Cupcakes „Duchové“
  • Čokoládové sušenky s pomerančem
  • Máková bábovka se švestkami
  • Cookies s ostružinami a hořkou čokoládou
  • Ořechové muffiny s čokoládovými košíčky

Všeobecné obchodní podmínky

GDPR | Privacy Policy
laskominy od maryny © 2020