Druhá varianta tvarohovo-jahodové zmrzliny čili strawberry cheesecake ice cream. Tato varianta je daleko jednodušší a rychlejší na přípravu, než ta předchozí. Všechny suroviny, nejlépe vychlazené z ledničky, se naházejí do mixéru, potom se jen přelijí do zmrzlinovače a je téměř hotovo. Už přidáte jen nakrájené jahody a polámané sušenky, aby připomínala ještě víc cheesecake, a můžete mlsat. Recept je kombinací z několika stránek.
Suroviny
250 g měkkého tvarohu
200 g jahod
180 g kysané smetany
125 ml sladké smetany
100 g moučkového cukru
1 lžíce citronové šťávy
Všechny suroviny rozmixujeme, přelijeme je do zmrzlinovače a dále postupujeme podle návodu k němu.
200 g jahod
60 g sušenek (použila jsem máslové)
Jahody nakrájíme na menší kostičky, sušenky rozdrobíme a cca 5 minut před koncem míchání oboje přisypeme do zmrzlinovače.
Zmrzlinu můžete vyrobit i bez zmrzlinovače. Připravenou směs nalijeme do uzavíratelné nádoby a vložíme do mrazničky a cca po 30 minutách musíme vždy dobře prošlehat, dokud směs dostatečně nezmrzne.
Musím všem doporučit! Zmrzlinu jsem udělala včera a dneska už je všechna snědená 🙂 S konzumací nám pomohla i návštěva, která si kromě plného bříška odnesla také odkaz na tyto stránky…Maryně patří velký obdiv, protože díky ní dokážu i já, čtrnáctiletá holka, připravit plnohodnotná jídla pro celou rodinu. Tak hodně štěstí do další tvorby!
Milá Báro, musím říct, že Tvůj komentář mě upřímně dojal. Moc a moc děkuji a přeji hodně úspěchů v kuchyni a slibuji, že se budu snažit dál přidávat na blog nové recepty.
Tak to je supr důpr! A ty kousky sušenek tam vypaddají vážně sexy 🙂 Že bych místo zamýšleného jahodového sorbetu s bazalkou vyrobila tuhle zmrzku? Všechno doma mám …
ty mě umíš vždycky tak krásně nalákat!
Já hlasuji pro sorbet s bazalkou, protože by mě zajímalo, jaké to je! Ale asi pozdě, co?
Tak bohužel než došlo na sorbet, dítko a manžel objevili pracně uschované jahody a zbyla jen malá mistička 🙁 Ale v pondělí dojdu k trhovcům pro jahodový nášup a ten sorbet bude, obě mé bazalky se v těch vedrech totiž náramně činí 🙂
Tak tentokrát musím jak jinak než pochválit skvělé a nápadité fotky!!
Jano, díky, ale byla to fuška! Prťata jsem musela uplatit, a to nejen zmrzlinou, aby mi pózovala. 🙂