laskominy od maryny
  • Pekárna
  • Blog
  • Recepty
  • Napsali o nás
  • E-shop
  • Kontakt

Recepty

Archiv

Štítky

borůvky brambory brusinky bábovka bílky citron cream cheese dýně fíky houby jablka jahody karamel karneval kokos kondenzované mléko maliny mandle mascarpone meruňky mák ovoce ořechy pistácie pomeranč povidla pšeničný kvásek rajčata rebarbora ricotta rohlik.cz slané koláče sýr tvaroh vanilka Velikonoce višně Vánoce zelenina červená řepa červený rybíz čokoláda švestky žitný kvásek žloutky
  • Facebook
  • Instagram
  • Mail
  • RSS
laskominy od maryny
  • Pekárna
    • Pekárna
    • Co nabízíme?
    • Svatební dorty a laskominy
  • Blog
  • Recepty
  • Napsali o nás
  • E-shop
  • Kontakt
Sušenky

Čokoládové sušenky à la Oreo

4. 1. 2012

Variace na populární americké sušenky Oreo, které se skládají nejčastěji ze dvou kakaových sušenek spojených vanilkovým krémem. Do mléka, jak radí reklama, jsem je nezkoušela namáčet a vanilkový krém jsem nahradila limetkovým, který mi víc sedí k těmto hodně kakaovým sušenkám. Recept je ze stránky Smitten Kitchen.

Těsto

200 g hladké mouky

90 g kakaa

1 lžička sody

¼ lžičky prášku do pečiva

1 vejce

145 g másla

200 g mletého hnědého cukru (muscovado)

¼ lžičky soli

Maslo vyšleháme do pěny, přidáme cukr a dále šleháme asi 3 minuty. Za stálého šlehání přidáme vejce. Nakonec do směsi zamícháme mouku přesátou se sodou, práškem do pečiva a solí a kakao.

Z těsta tvarujeme malé kuličky, o průměru cca 3 cm. Kuličky klademe na plech vyložený pečicím papírem ve větších rozestupech, těsto při pečení hodně naskočí. Na plechu kuličky zploštíme na placičku.

Druhá možnost je, že těsto necháme v lednici alespoň půl hodiny ztuhnout, rozválíme na vále a tvořítkem vykrajujeme kolečka.

Pečeme v troubě předehřáté na 190°C cca 9 minut. Po upečení necháme vychladnout na roštu.

Limetkový krém

110 g másla

200 g mletého cukru

1 limetka

Máslo vyšleháme do pěny, přidáme cukr, nastrouhanou kůru a šťávu z limetky a dále šleháme alespoň 10 minut, dokud nevznikne nadýchaný krém. Vychladlé sušenky spojíme limetkovým krémem a necháme je odležet do druhého dne.

Print Friendly, PDF & Email
Vánoce

Related Posts

Máslové sušenky

Máslové sušenky

Jemné a úžasně křehké, to jsou klasické sušenky s výraznou máslovou chutí. Potřebujete na ně jen tři základní suroviny, ale ozvláštnit je můžete citronovou kůrou, kořením, kakaem nebo vanilkou, jako v tomto receptu. Sušenky peču na perforované silikonové podložce, třeba od Silikomart. Při pečení se […]

Print Friendly, PDF & Email
Zázvorky

Zázvorky

Recept na tyto zázvorky stále vede z těch mnoha, které jsme doma postupně nasbírali. Svou konzistencí po upečení totiž připomínají rakvičky. Zázvorky jsou nadýchané, jemné a křehké. Není potřeba je nechat několik dnů uležet, jsou chutné hned po upečení a výborně se hodí k vínu. […]

Print Friendly, PDF & Email
Lebkuchen – perníčky

Lebkuchen – perníčky

Tak co? Pardubický perník nebo Nürnberger Lebkuchen? Já tedy hlasuji pro ty druhé a díky kamarádce, která mě jimi zásobuje každé Vánoce (děkuji, Evko), jsem jich vyzkoušela již pěknou řádku. Norimberské perníčky jsou měkké, nejčastěji kulaté, dole pod perníčkem je oplatkový papír a perníček bývá […]

Print Friendly, PDF & Email

Rillettes
Hamburgerové housky

23 komentáře k “Čokoládové sušenky à la Oreo”

  • Unknown napsal:
    20. 12. 2015 (17:25)

    Tento komentář byl odstraněn autorem.

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • Anonymní napsal:
    9. 1. 2015 (12:43)

    Dobrý den,
    recept se mi moc líbí. chci se zeptat, jestli lze použít krém z mascarpone?
    děkuji Marcela

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
    • Maryna napsal:
      9. 1. 2015 (13:58)

      Můžete

      Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • Anonymní napsal:
    15. 10. 2014 (11:49)

    dobrý den, chci se zeptat, kde je k sehnání Muscovado?

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
    • Maryna napsal:
      15. 10. 2014 (15:26)

      Třeba v obchodech se zdravou výživou.

      Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • Anonymní napsal:
    24. 8. 2014 (10:43)

    Dobrý den, můžu se zeptat, kolik je z uvedeného množství kousků? Díky

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
    • Maryna napsal:
      26. 8. 2014 (06:38)

      Nepamatuji si

      Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • Anonymní napsal:
    21. 6. 2014 (20:24)

    Peču je často a ráda. Jsou bezkonkurenční 🙂

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • Anonymní napsal:
    11. 5. 2014 (17:11)

    Dobrý den, myslíte že by místo mletého hnědého cukru šel dát třtinový cukr nebo cukr moučka?

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
    • Maryna napsal:
      12. 5. 2014 (06:45)

      Muscovado je také třtinový cukr, můžete dát i jiný, ale je potřeba jej pomlet, aby byl jemnější. Můžete použít i moučkový cukr, ale chuť bude jiná.

      Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • Anonymní napsal:
    8. 12. 2013 (13:29)

    Moc prosím, sušenky jsou křupavé, nebo ne? Podle fotky to totiž vypadá že ne, potřebuji křupavé. Děkuji 🙂

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
    • Maryna napsal:
      8. 12. 2013 (14:04)

      Tyto jsou křehké, ale ne křupavé.

      Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
    • Anonymní napsal:
      8. 12. 2013 (17:21)

      Maryno, děkuji, já to možná špatně napsala – hřehké mám chápat že jsou tuhé jako sušenky ale že prostě nekřupou? Satčilo by i jen tuhé. Nějaký nápad aby i křupaly případně by byl?

      Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
    • Maryna napsal:
      8. 12. 2013 (21:04)

      Ano, jsou takové tužší, rozhodně nekřupou, u těchto to asi nijak nedocílíte. Na křupavé sladké sušenky ani žádný recept nemám.

      Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • Anonymní napsal:
    23. 10. 2013 (20:07)

    Chtěla bych poděkovat za moc dobrý recept na sušenky, je rychlý a výborný! Danytka

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
    • Maryna napsal:
      24. 10. 2013 (21:17)

      To mám radost a děkuji za komentář.

      Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • Anonymní napsal:
    17. 7. 2012 (10:07)

    Diky za recept. Vyzkousela jsem s malym rozdilem – nedavala jsem limetkovou kuru protoze jsem nesehnala chemicky neosetrenou limetku.
    Nicmene susenky mely velky uspech! Testovano na Holandanech, jednom Japonci a jednom Americanovi a vsichni jsou nadseni 🙂

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
    • Maryna napsal:
      17. 7. 2012 (22:13)

      Dokonce mezinárodní úspěch, tak to je super! 🙂

      Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
    • Anonymní napsal:
      18. 7. 2012 (15:01)

      Planuju jim jeste predhodit dort Andalusie (ale az v zari), tak pak dam vedet 🙂 Dekuju za stranky, originalni recepty, ktere funguji me proste bavi zkouset 🙂

      Z Holandska zdravi Katka

      Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
    • Maryna napsal:
      18. 7. 2012 (20:01)

      Díky, budu se snažit dál. Dort Andalusie je asi ta úplně nejlepší a nejluxusnější věc, kterou mám na blogu, škoda že je tak pracný a náročný na suroviny, jinak bych ho dělala častěji. Nepochybně jim bude chutnat. Tak ať se povede!

      Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
    • Anonymní napsal:
      19. 7. 2012 (09:53)

      Tomu verim, porad na ten recept musim koukat 🙂 Nevim ale, jestli se povede, ona tady spousta veci neni k sehnani a spousta jinych dava dohromady uplne jiny vysledek, nez jaky bych dostala ze surovin ceskych. Cokolada je tu ale relativne levna, jedna tabulka 70% stoji pod euro a pul.
      At se dari a jeste jednou dekuju za tenhle blog, je fakt super!

      Katka

      Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • Anonymní napsal:
    14. 1. 2012 (16:29)

    Objednala jsem si u Maryny vánoční cukroví a připravila jsem si tak skutečně exkluzivní zážitek. Tyhle sušenky jsem snědla v podstatě na posezení. Ještě teď se mi sbíhají sliny! Navíc vypadají nádherně, prostě k nakousnutí…

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • Zenon napsal:
    5. 1. 2012 (08:39)

    Tak tady ty byly moc dobré. Hlavně limetkový krém byl velmi jemný a chutnal výrazně po limetkách

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit

Komentáře smí přidávat pouze přihlášení uživatelé.

Nejnovější příspěvky

  • Ořechové muffiny s čokoládovými košíčky
  • Dýňový chlebíček se skořicovou krustou
  • Dýňové gnocchi se šalvějovým máslem
  • Dýňové lívance s brynzou a houbami
  • Cuketový chlebíček s ořechy a lime curd

Nejnovější komentáře

  • Maryna: Panettone
  • Maryna: Tříkrálový koláč
  • Diana: Tříkrálový koláč
  • Olga: Panettone
  • Helena Zittová: Plundrové těsto – návod na výrobu krok za krokem

Štítky

borůvky brambory brusinky bábovka bílky citron cream cheese dýně fíky houby jablka jahody karamel karneval kokos kondenzované mléko maliny mandle mascarpone meruňky mák ovoce ořechy pistácie pomeranč povidla pšeničný kvásek rajčata rebarbora ricotta rohlik.cz slané koláče sýr tvaroh vanilka Velikonoce višně Vánoce zelenina červená řepa červený rybíz čokoláda švestky žitný kvásek žloutky

Líbí se ti recepty? Využíváš je? Jsi rád, že tě neobtěžují reklamy? Přispěj, prosím, na provoz blogu.

RSS Laskominy od Maryny

  • Ořechové muffiny s čokoládovými košíčky
  • Dýňový chlebíček se skořicovou krustou
  • Dýňové gnocchi se šalvějovým máslem
  • Dýňové lívance s brynzou a houbami
  • Cuketový chlebíček s ořechy a lime curd

Všeobecné obchodní podmínky

GDPR | Privacy Policy
laskominy od maryny © 2020