laskominy od maryny
  • Pekárna
  • Blog
  • Recepty
  • Napsali o nás
  • E-shop
  • Kontakt

Recepty

Archiv

Štítky

borůvky brambory brusinky bábovka bílky citron cream cheese dýně fíky houby jablka jahody karamel karneval kokos kondenzované mléko maliny mandle mascarpone meruňky mák ovoce ořechy pistácie pomeranč povidla pšeničný kvásek rajčata rebarbora ricotta rohlik.cz slané koláče sýr tvaroh vanilka Velikonoce višně Vánoce zelenina červená řepa červený rybíz čokoláda švestky žitný kvásek žloutky
  • Facebook
  • Instagram
  • Mail
  • RSS
laskominy od maryny
  • Pekárna
    • Pekárna
    • Co nabízíme?
    • Svatební dorty a laskominy
  • Blog
  • Recepty
  • Napsali o nás
  • E-shop
  • Kontakt
Cukroví ~ Křehká těsta ~ Sušenky

Máslové sušenky

4. 12. 2011

Jemné a úžasně křehké, to jsou klasické sušenky s výraznou máslovou chutí. Potřebujete na ně jen tři základní suroviny, ale ozvláštnit je můžete citronovou kůrou, kořením, kakaem nebo vanilkou, jako v tomto receptu. Sušenky peču na perforované silikonové podložce, třeba od Silikomart. Při pečení se díky tomu nevypouknou a zůstanou krásně rovné. Sušenky si můžete vyrobit třemi různými způsoby.


Suroviny na cca 24 velkých sušenek


550 g hladké mouky
400 g změklého másla
120 g moučkového cukru
20 g vanilkového cukru

Všechny suroviny zpracujeme na vále nebo v robotu na hladké těsto.


1. varianta – sušenky tvarované

Těsto rozdělíme na 4 díly, z každého kousku vyválíme válečky o ∅ 2 cm, zabalíme je do potravinářské fólie a necháme je vychladit alespoň 2 hodiny v ledničce, ale klidně i do následujícího dne.

Vychlazené válečky rozkrojíme na stejně velké díly, jejich velikost záleží na tom, jakou chcete výslednou velikost sušenek. Z každého dílku vytvarujeme kuličku, kterou následně zploštíme hroty vidličky na placku. Klademe v malých rozestupech na plech vyložený silikonovou podložkou.

2. varianta – razítko

Hotové těsto zabalíme do potravinářské fólie a necháme minimálně 2 hodiny, ale klidně do následujícího dne, vychladit v ledničce.

Vychlazené těsto rozdělíme na dvě poloviny, lehce je zpracujeme na vále, aby trochu změklo. Z těst si vytvoříme koule, válečkem je rozválíme na mírně pomoučeném vále na pláty silné 0,75 cm. Z plátů vykrajujeme kolečka o velikosti razítka, které máte k dispozici. Razítkem do kolečka vytvoříme vzor, kolečko špachtlí přeneseme na plech vyložený silikonovou podložkou. Kolečka klademe na plech v nevelkých rozestupech, při pečení moc nenaběhnou.

3. varianta – ozdobný váleček

Hotové těsto zabalíme do potravinářské fólie a necháme minimálně 2 hodiny, ale klidně do následujícího dne, vychladit v ledničce.

Vychlazené těsto rozdělíme na dvě poloviny, lehce je zpracujeme na vále, aby trochu změklo. Z těst si vytvoříme koule, válečkem je rozválíme na mírně pomoučeném vále na pláty silné 1 cm. Pláty si znovu podsypeme trochu moukou, aby nebyly nikde přilepené k podložce. Ke spodnímu okraji plátu položíme ozdobný váleček a rovnoměrným silným tlakem jej otáčíme po celé ploše a vytváříme ornament. Z plátu vykrajujeme kolečka o ∅ 6 cm. Špachtlí přeneseme na plech vyložený silikonovou podložkou. Kolečka klademe na plech v nevelkých rozestupech, při pečení moc nenaběhnou.


Pečení u všech tří variant probíhá stejně. Je dobré dát sušenky před pečením ještě aspoň na půl hodiny vychladit do ledničky, pokud se Vám do ní vejde celý plech.

Pečeme v troubě předehřáté na 170°C s horkovzduchem 10 až 12 minut. Po upečení necháme sušenky vychladnout na plechu.

V uzavřené nádobě je uchováte 14 dnů.



Print Friendly, PDF & Email
sušenkyVánoce

Related Posts

Zázvorky

Zázvorky

Recept na tyto zázvorky stále vede z těch mnoha, které jsme doma postupně nasbírali. Svou konzistencí po upečení totiž připomínají rakvičky. Zázvorky jsou nadýchané, jemné a křehké. Není potřeba je nechat několik dnů uležet, jsou chutné hned po upečení a výborně se hodí k vínu. […]

Print Friendly, PDF & Email
Lebkuchen – perníčky

Lebkuchen – perníčky

Tak co? Pardubický perník nebo Nürnberger Lebkuchen? Já tedy hlasuji pro ty druhé a díky kamarádce, která mě jimi zásobuje každé Vánoce (děkuji, Evko), jsem jich vyzkoušela již pěknou řádku. Norimberské perníčky jsou měkké, nejčastěji kulaté, dole pod perníčkem je oplatkový papír a perníček bývá […]

Print Friendly, PDF & Email
Čokoládové sušenky à la Oreo

Čokoládové sušenky à la Oreo

Variace na populární americké sušenky Oreo, které se skládají nejčastěji ze dvou kakaových sušenek spojených vanilkovým krémem. Do mléka, jak radí reklama, jsem je nezkoušela namáčet a vanilkový krém jsem nahradila limetkovým, který mi víc sedí k těmto hodně kakaovým sušenkám. Recept je ze stránky […]

Print Friendly, PDF & Email

Bublanina „Velmi chutná, je jí plný plech“
Rozmarýnové grissini

92 komentáře k “Máslové sušenky”

  • Karolina napsal:
    14. 3. 2024 (20:48)

    Dobry den, na kolik cca susenek je tato davka? Dekuji za odpoved Karolina

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
    • Maryna napsal:
      18. 3. 2024 (14:16)

      To záleží na velikosti, cca 20.

      Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • Pavla napsal:
    10. 10. 2023 (18:30)

    Výborný recept!! Hledala jsem nějaké sušenky na akci do školy. S dětmi jsme sušenky po domácku orazítkovaly vším, co se doma našlo a vzory zůstaly krásně výrazné i po upečení. Díky moc 🙂

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
    • Maryna napsal:
      17. 10. 2023 (20:14)

      Děkuji, mám radost!

      Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • Eva Chaloupková napsal:
    17. 8. 2023 (11:03)

    Tyto sušenky jsem dělala poprvé a musím říci,že jsou super. Těsto odložené přes noc bylo dobře zpracovatelé a výborně se s ním pracovalo. Doporučuji.

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • Tomáš Pelhřimovský napsal:
    28. 5. 2023 (08:52)

    Dělal jsem sušenky už z několika odkazů a receptů, ale musím říct, že tento považuji za jeden z nejlepších. Máslovky krásně měkké a světlé a hlavně chutné. Dokonce jsem dal půl na půl hladkou a polohrubou mouku, čehož jsem se trochu bál. LUXUS! 🙂

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • Anonymní napsal:
    30. 5. 2020 (08:26)

    Tento recept je super! Dělám ho už po několikáté a sušenky jsou moc chutné!

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • Anonymní napsal:
    4. 5. 2020 (09:10)

    Děkuji za recept!! Je dokonalý <3

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • Didi napsal:
    10. 3. 2020 (08:52)

    Dala jsem si do těsta ještě kokos a jsou výborné. Máslové kokosové sušenky mňam:-)

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • paskul napsal:
    20. 2. 2020 (20:09)

    Skvělý recept. Peču už po několikáté. Skvělé jsou i se skořicí nebo kakaem.

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • Anonymní napsal:
    3. 1. 2020 (16:28)

    Skvělý recept, používám jej jako korpus na cheesecake, a je naprosto bezkonkurenční 🙂

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • Anonymní napsal:
    9. 12. 2019 (14:54)

    Díky za recept použil jsem máslo z konopí a nemají chybu ☺

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • Maryna napsal:
    1. 11. 2019 (16:44)

    Vydrží cca 14 dnů.

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • Unknown napsal:
    1. 11. 2019 (09:24)

    Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jak dlouho sušenky vydrží?
    Děkuji za odpověď

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • Anonymní napsal:
    11. 8. 2019 (14:03)

    Dnes jsem pekla a použila ruční lis na těsto a jsou perfektní, dekuji za recept 😉

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
    • Monika napsal:
      20. 4. 2024 (18:43)

      Trvanlivost čajové pečivo šest měsíců

      Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • Veronika napsal:
    3. 7. 2019 (20:18)

    Jaké máslo je nejlepší?

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • Anonymní napsal:
    23. 1. 2019 (18:50)

    Dnes jsem pekla poprve a vse se povedlo. Testo jsem mela v lednici jen pul hodiny, protoze jsem nevydrzela a hned je sla pect. Testo jsem rozdelila a valela az po ztuhnuti a taky bez problemu. Super recept. Dekuji

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • Unknown napsal:
    6. 11. 2018 (09:34)

    Dnes jsem zkoušela recept a paráda.
    Šel úžasně zadelat, a během chvilky ztuhlo a mohla jsem pect. Rodině moc chutnají. Četla jsem tu že někomu těsto nejde úplně dobre zadelat, a myslím si že to asi bude podle toho jaké máslo použijí. Za mě je to nejlepší recept na máslové sušenky.

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • Anonymní napsal:
    2. 2. 2018 (12:29)

    moc děkuji za recept. dělám už poněkolikáté, místo másla obyčejného dávám konopné, k tomu pak skořice, drcený banán, citronová kůra, rozinky, jako ozdoba vlašský ořech… prostě protože je recept jednoduchý, dá se přidat cokoliv podle chuti

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • Anonymní napsal:
    12. 11. 2017 (17:29)

    Tento recept je úžasný, těsto se spojilo skoro hned 🙂 sušenky jsou křehké, místo válečku jsem vykrajovala různé tvary … Děkuji za tento recept.

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • Anonymní napsal:
    17. 8. 2017 (17:50)

    Určitě vyzkouším, sice je mi jen 13, ale vypadá to jednoduše, takže… Určitě zkusím! :*

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • Alyssa K. Whitcraft napsal:
    3. 5. 2017 (16:01)

    Dobrý recept. Moje dcera Anna řekl děkuji. Díky za recept!

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • Unknown napsal:
    28. 4. 2017 (19:18)

    Těsto hotové ráno budu pokračovat 🙂 už se děti těší

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • Anonymní napsal:
    1. 4. 2017 (12:37)

    Těsto hotové a čekám!

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • Anonymní napsal:
    7. 12. 2016 (18:12)

    Smím se zeptat, na jaké množství sušenek vyjde předepsaná dávka? Děkuji 🙂

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • katrinka napsal:
    25. 9. 2016 (23:16)

    Maryno, děkuji 🙂 to jsou stejné suroviny a víceméně ve stejném poměru – myslím, že moje chyba byla v tom, že jsem tam dala šťávu z celého citronu, místo lžičky… ale už jsem dnes vytvořila skořicové sušenky, které jsou dokonalé (vzhled i chuť)… tak příští várka bude dle vašeho receptu (abyste rozuměla, pořídila jsem si embosovaný váleček, takže se z něj raduji a sušenkuji 🙂 děkuji, K.

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • katrinka napsal:
    24. 9. 2016 (21:07)

    ještě tam byla citronová šťáva 🙂

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • katrinka napsal:
    24. 9. 2016 (21:06)

    dobrý den Maryno, neměla byste recept na sušenky, které naopak nenabydou? koupila jsem si embosovaný váleček, dnes proběhl první pokus (220g hl. mouky, 100g másla, 80g moučkového cukru, 1 vajíčko) – není to úplně špatné, ale protože sušenky nabývají, není to úplně ono 🙂

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
    • Maryna napsal:
      25. 9. 2016 (18:20)

      Mám 🙂 400 g hladké mouky, 200 g másla, 1 menší vajíčko, 70 g moučkového cukru, špetka soli a jedna lžička citronové šťávy nebo třeba vody z květů pomerančovníku

      Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
    • Hala Bala napsal:
      6. 3. 2017 (20:05)

      Lze nahradit mouku špaldovou? Moc děkuji

      Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
    • Maryna napsal:
      6. 3. 2017 (20:43)

      Nepeču se špaldovou moukou, tak nevím, budete muset vyzkoušet sama.

      Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • YORII napsal:
    6. 8. 2016 (21:11)

    Peču je už poněkolikáté a vždycky jsou výborně! 🙂

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • Unknown napsal:
    10. 7. 2016 (07:32)

    Výborný recept, s testem se dobře pracuje. Z těsta jsem udělala kuličky a na plechu jsem udělala pomocí vidličky na sušenky mřížky. Jsou vyborne, prostě super 🙂

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • Unknown napsal:
    3. 5. 2016 (15:30)

    Testo je skvele, susenky jsou vic nez vyborne….hned na poprve jsem delala dvojitou davku. Nemam co dodat 🙂 a dekuji za vyborny, rychly recept.

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • Anonymní napsal:
    31. 3. 2016 (21:24)

    S takovým druhem těst to obvykle neumím, ale musím přiznat, že se neuvěřitelně povedly. A to jsem je vůbec nenechávala odležet. Děkuju za recept!!!

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • Anonymní napsal:
    16. 2. 2016 (21:49)

    Super

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • Anonymní napsal:
    13. 2. 2016 (08:49)

    Mam presne tento istý recept akurát ze ja mam v recepte navyse este 1/2 kávovej lyzicky soli a musim povedat ze su fantasticke… ja ich nechavam 24 hod. v chladnicke a potom len krajam kolieska a dam upiect….. a musim vzdy robit dvojbasobnú davku lebo moja dcera ich zboznuje a minule som vymákla manzela ako si na nich tajne pochutnáva… vraj ked sú take ,,bohovské,, ze im nevie odolat… je to fakt super recept 🙂

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • Melly napsal:
    1. 2. 2016 (20:57)

    Podle tvého receptu jsem je pekla už několikrát a mám je hrozně ráda! Díky za něj!:)

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • Monule napsal:
    18. 1. 2016 (20:36)

    Teď je peču a moc krásně voní.��S těstem se mi dobře pracovalo. Už se těším az ochutnam. Moc děkuji za recept.

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • Anonymní napsal:
    14. 12. 2015 (11:04)

    A jak dlouho prosím sušenky po upečení vydrží? Jde to udělat i jako vánoční cukroví? Vydrží tak dlouho? Díky 🙂

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
    • Maryna napsal:
      14. 12. 2015 (21:00)

      Pokud je nesníte dřív 🙂

      Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • Unknown napsal:
    21. 10. 2015 (15:23)

    Tak dnes sem dělala ty sušenky a jsou boží. Su rada ze sem ten recept našla. Syn (2,5 let) hned snědl dvě. Perfekt díky. Jana

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • Anonymní napsal:
    23. 5. 2015 (16:02)

    Úžasné,rychlé a šly dělat skvěle!!!Děkuji za receptík.Jitka

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • Vendulina napsal:
    21. 5. 2015 (12:12)

    pekla jsem včera bez zaležení – po umíchání těsta jsem hned ukoulela kuličky a na pečícím papíře rozplácla. šlo to skvěle a nic se nedrobilo.
    díky za recept s minimem ingrediencí a maximem výsledku:)

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
    • Maryna napsal:
      21. 5. 2015 (18:05)

      Díky za zlepšovák 🙂

      Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • Petra napsal:
    3. 5. 2015 (10:26)

    jsou super 🙂

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • Anonymní napsal:
    2. 5. 2015 (13:44)

    Tak recept testuju. Jsem zvědav, máslové sušenky mám rád.

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • Anonymní napsal:
    27. 3. 2015 (16:07)

    Ja mam tez razitka a chci je vyzkouset, tak doufam, ze tento recept bude to prave … a co cokoladova poleva?

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
    • Maryna napsal:
      17. 4. 2015 (13:42)

      Čokoládová poleva se na ně hodí.

      Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • Unknown napsal:
    20. 12. 2014 (16:54)

    Dobry den, šly by na ne použit razítka z tchiba? děkuji

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
    • Maryna napsal:
      21. 12. 2014 (08:35)

      Nevím, jaká mají razítka v Tchibu. Nejjednodušší je to vyzkoušet.

      Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
    • Unknown napsal:
      1. 3. 2016 (08:15)

      Já je dnes zkusila a vůbec mi to nešlo. Těsto zůstává na razítkách 🙁

      Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
    • Unknown napsal:
      9. 8. 2016 (12:30)

      Jsou skvěle a je to rychlovka. Půl hodlá v mrazáku, takže včetně pečení a těsta akce na hodinku. A pomocí razítek vypadají báječné.

      Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
    • Unknown napsal:
      9. 8. 2016 (12:31)

      Jsou skvěle a je to rychlovka. Půl hodlá v mrazáku, takže včetně pečení a těsta akce na hodinku. A pomocí razítek vypadají báječné.

      Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
    • Anonymní napsal:
      1. 4. 2017 (12:44)

      Právě to zkouším těch pul hod.

      Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • Anonymní napsal:
    12. 12. 2014 (18:33)

    Úžasný, perfektně se povedly, jednoduchý recept. Díky za něj.Erika

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • Anonymní napsal:
    27. 11. 2014 (12:44)

    Dobrý den, nezkoušel jste prosím někdo tvořit sušenky pomocí ručního lisu na sušenky? Zajímalo by mne, zda to jde bez problémů nebo jestli se těsto příliš drobí..Děkuji za případnou odpověď

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
    • Maryna napsal:
      30. 11. 2014 (21:53)

      Nezkoušela jsem to, toto těsto je myslím na strojek moc měkké.

      Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
    • Anonymní napsal:
      20. 7. 2017 (10:42)

      Dobry den, delam je vzdy z lisu a jsou perfektni. Jde to krasne a vypadaji fantasticky 😉

      Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • Anonymní napsal:
    24. 11. 2014 (13:27)

    Nezkoušeli jste tento recept někdo napůl se slaným máslem? Kdysi ve Francii jsem si koupila sladké máslové sušenky ze slaného másla a byly naprosto skvělé. Ale jinak tento recept vypadá úžasně
    klidně i na jednoduché cukroví:-)
    Pavla

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
    • Maryna napsal:
      24. 11. 2014 (15:18)

      Nezkoušela jsem, ale dokážu si představit, že to bude skvělé! Mám ráda takové kombinace.

      Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • Petra S napsal:
    6. 11. 2014 (13:41)

    Sušenky jsou naprosto luxusní, křehoučké a ještě lepší než jsem čekala 🙂 děkuji za recept. Petra

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • Kristína napsal:
    13. 10. 2014 (18:25)

    Jsou skvělé….akorát jsem dala sáček vanilkového cukru /podle receptu/ a cítím v těch sušenkách jak křupe…že nejsou tak rozsypávající jak jsem čekala. nebo jsou to jakési hrudky?…těsto bylo uhnětené perfektně (aj se mi s nim super pracovalo….jen jsem se zamyslela a najednou bylo hebké a vláčné a hotové)
    …tak nevím no 🙁

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
    • Maryna napsal:
      14. 10. 2014 (07:26)

      Vanilkový cukr není tak jemný jak moučkový, tak tam bude vždy trochu křupat. Pokud ho chcete mít úplně jemný, musíte si vyrobit svůj cukr.

      Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • Viktor Frank napsal:
    19. 9. 2014 (08:54)

    Po zjištění, že mi došel vanilkový cukr, jsem do těsta přidal 1 celý nastrouhaný citron a jsou z toho naprosto luxusní citronovo-máslové sušenky..!! 🙂 Díky za recept!

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
    • Maryna napsal:
      23. 9. 2014 (09:28)

      Tak ty také vyzkouším!

      Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • Anonymní napsal:
    23. 7. 2014 (12:34)

    Vypadají lákavě a přitom je v nich jen pár surovin 🙂 Lze je prosím udělat kakaové? Díky za odpověď.

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
    • Maryna napsal:
      24. 7. 2014 (06:53)

      Nezkoušela jsem, ale určitě půjdou, asi dát trochu méně mouky.

      Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • Anonymní napsal:
    25. 2. 2014 (11:53)

    jde to ,po 24 hodinách v lednici , jsme udělala kolečka na plech a z nich vykrájela tvary,ovšem je potřeba tam nechat vykrajovátko oříznout to zbylé těsto a pak teprve oddělat tvořítko,dělala jsem to asi hodinu a půl 😀

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
    • Maryna napsal:
      26. 2. 2014 (07:43)

      To musela být pěkná dřina 🙂

      Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • Anonymní napsal:
    23. 2. 2014 (07:34)

    Dobrý den myslíte si,že půjdou z těsta vykrajovat tvary? Děkuji za odpověd Tereza

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
    • Maryna napsal:
      23. 2. 2014 (07:39)

      To těsto je hodně křehké, tak se obávám, že ani ne. Leda zkusit nechat hodně vychladit, fakt nevím.

      Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • Unknown napsal:
    4. 2. 2014 (20:20)

    Chtěla bych se zeptat, poněvadž v jiných receptech na máslové sušenky je uvedeno vejce a u tohoto ne. V čem je lepší ho tam dát či naopak nedat jako je to u Vašeho receptu. Děkuji za odpověď 🙂

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
    • Maryna napsal:
      5. 2. 2014 (12:07)

      Těžko říct, vzhledem k tomu, že tu recept na máslové sušenky s vajíčkem nemám, ale předpokládám, že jsou křehčí. Obdobně je tomu u klasického křehkého těsta, to bez vajíčka je křehčí.

      Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • Unknown napsal:
    28. 1. 2014 (20:09)

    Maryno, jsou skvele a nebezpecne:) navic rychlovka, kdyz si clovek udela testo den predem, parada. Dnes jsem je upekla poprve po vcerejsi zkusenosti, kdy me holky donutily koupit v pekarstvi dve linecka srdicka a ta chut: samy margarin… Zastydela jsem se, jak casto pecu a susenky jsem neupekla. Tak jsem to napravila. Moc diky za super recept!!

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • MoTeelka napsal:
    6. 11. 2013 (13:55)

    Dobrý den, hledám nějaký osvědčený recept na máslové sušenky a tenhle se mi líbí. Myslíte, že by z něj šly udělat i větší sušenky, tedy vytvořit z těsta váleček a ten poté nakrájet, jak to máte třeba u levandulových sušenek? Nebo by to s tímto těstem nešlo? Předem moc děkuji za rady!

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
    • Maryna napsal:
      7. 11. 2013 (07:13)

      Můžete z nich udělat i váleček, ale je potřeba jej dát aspoň na půl hodiny do mrazničky a až potom je nakrájet.

      Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • Anonymní napsal:
    12. 9. 2013 (18:13)

    Musím říct, že jsou křehké až moc, hňácala jsem a hňácala, ale rozválet se mi je nepodařilo, nakonec jsem uplácla kuličku s tím, že okraje celé popraskaly. Nevypadá to vůbec esteticky, ale zase abych byla upřímná, chuť je skvělá. Udělala jsem si k nim čaj s mlékem a zase si připadám jako doma 🙂

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • Anonymní napsal:
    6. 9. 2013 (15:04)

    Tak teď jsem je právě dodělala a moc mi chutnají 🙂 A dokonce i s mým kuchařským "uměním" jsem je zvládla 🙂 Super recept! 🙂 Díky

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
    • Maryna napsal:
      7. 9. 2013 (06:48)

      Tak to je super!

      Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • Anonymní napsal:
    23. 8. 2013 (14:56)

    Dobrý den,
    chtěla jsem se zeptat jestli mohu dát sušenky na pár dní "odležet" (např. do plechové dózy) nebo jestli se mají konzumovat hned… Děkuji

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
    • Maryna napsal:
      23. 8. 2013 (16:13)

      Mohou se jíst hned, nepotřebují změknout, ale vydrží hřehké i několik dnů v uzavřené dóze.

      Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • mya napsal:
    31. 7. 2013 (20:45)

    Susenky jsou chutove vyborne, jen testo strasne krehke. Hnacala jsem to snad pul hodiny a stejne se droli.nicmene po upeceni luxus! Dekuji 🙂

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
    • Maryna napsal:
      1. 8. 2013 (07:07)

      No to tak bohužel je, že se s tímto druhem těsta trochu hůře pracuje :-(, jinak by výsledek nebyl tak křehký.

      Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
    • Anonymní napsal:
      12. 10. 2014 (19:11)

      Sušenky jsou výborné. Máslo jsem úplné rozehřála a šlo dobře zpracovat.

      Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
    • Anonymní napsal:
      24. 1. 2015 (14:47)

      Taky se mi to stalo. Na poprve susenky skvele, kdyz jsem je delala podruhe, tak jsem hnetla jak zjednana a testo se ne a ne spojit, porad se rozsypalo. Tak jsem pridala kapku teple vody a bylo to jak kouzlo – hned se spojilo a slo krasne vytvarovat. Mozna to bude jinou moukou nebo maslem, co ja vim, ale nakonec se povedlo a jsou vyborne 🙂

      Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • Lucik41 napsal:
    3. 6. 2013 (00:15)

    Ahoj musím vyzkoušet:-) tenhle recept se mi líbí a je snadný, máslové sušenky z obchodu jsou šizené a nejsou dobré jako dřív a já miluju sušenky tak snad se mi povedou.

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
    • Maryna napsal:
      3. 6. 2013 (21:36)

      Určitě se povedou, nejsou moc složité a snad budou i chutnat 🙂

      Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • Anonymní napsal:
    19. 7. 2012 (11:06)

    jsou úžasné…už dlouho jsem hledala takový recept:-))).Děkuji.Radka G.

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
    • Maryna napsal:
      19. 7. 2012 (16:49)

      To mám taky radost a děkuji za reakci.

      Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
    • Anonymní napsal:
      18. 9. 2020 (19:43)

      Není máslo při 180°C už přepálene?! ��

      Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit

Komentáře smí přidávat pouze přihlášení uživatelé.

Nejnovější příspěvky

  • Ořechové muffiny s čokoládovými košíčky
  • Dýňový chlebíček se skořicovou krustou
  • Dýňové gnocchi se šalvějovým máslem
  • Dýňové lívance s brynzou a houbami
  • Cuketový chlebíček s ořechy a lime curd

Nejnovější komentáře

  • Maryna: Panettone
  • Maryna: Tříkrálový koláč
  • Diana: Tříkrálový koláč
  • Olga: Panettone
  • Helena Zittová: Plundrové těsto – návod na výrobu krok za krokem

Štítky

borůvky brambory brusinky bábovka bílky citron cream cheese dýně fíky houby jablka jahody karamel karneval kokos kondenzované mléko maliny mandle mascarpone meruňky mák ovoce ořechy pistácie pomeranč povidla pšeničný kvásek rajčata rebarbora ricotta rohlik.cz slané koláče sýr tvaroh vanilka Velikonoce višně Vánoce zelenina červená řepa červený rybíz čokoláda švestky žitný kvásek žloutky

Líbí se ti recepty? Využíváš je? Jsi rád, že tě neobtěžují reklamy? Přispěj, prosím, na provoz blogu.

RSS Laskominy od Maryny

  • Ořechové muffiny s čokoládovými košíčky
  • Dýňový chlebíček se skořicovou krustou
  • Dýňové gnocchi se šalvějovým máslem
  • Dýňové lívance s brynzou a houbami
  • Cuketový chlebíček s ořechy a lime curd

Všeobecné obchodní podmínky

GDPR | Privacy Policy
laskominy od maryny © 2020