Hutné těžší housky s výraznou mléčnou příchutí se chuťově krásně doplňovaly se zeleninou a hovězím masem. Namazané máslem a marmeládou už tak moc nechutnaly, tak jsou asi opravdu určeny jen k masu. Recept je podle Marthy Stewart.
Na 8 housek potřebujeme:
425 g hladké mouky
25 g másla – rozpuštěného a vychladlého
4 g sušeného droždí
1 vejce
15 g sušeného mléka
5 g soli
10 g moučkového cukru
140 g teplé vody
1 žloutek
1 lžíce mléka
sezam
Všechny suroviny dáme do mísy a uhněteme z nich středně tuhé hladké těsto. Mísu přikryjeme utěrkou a těsto dáme na teplejší místo cca 45 minut kynout.
Po vykynutí těsto rozdělíme na 8 rovnoměrných dílů. Z každého dílu vytvoříme kouli, kterou položíme na plech vyložený pečicím papírem, kde ji dlaní co nejvíce zploštíme. Plech přikryjeme opět utěrkou a na teplejším místě necháme housky dalších 45 minut kynout.
Těsně před pečením housky potřeme žloutkem rozšlehaným s mlékem a posypeme sezamem. Žloutek i mléko by měly být odstáté v pokojové teplotě, aby se těsto nesrazilo.
Pečeme v troubě vyhřáté na 200°C 13 až 15 minut. Housky necháme vychladnout na roštu.
Tak jsem všechno udělala přesně do puntíku stejně, po druhém kynutí už moc nepovyrostly a jíst se moc nedají, jsou strašně hutné a nenadýchané. Nevíte prosím kde se stala chyba? 🙂
Asi v tom kynutí? Když po druhém moc nenarostly, tak je jasné, že potom nemohly být nadýchané. Asi chlad nebo průvan.
Musí být to mléko sušené? 🙂
V tomto receptu ano.
díky za rychlou odpověď! 🙂