Doma hromada třešní, které jsem dostala, a před námi výlet přes Pálavu do Mikulova, tak jsem si řekla, že z nich udělám nějakou svačinku na cestu. Oblíbenou bublaninu “Velmi chutná, je jí plný plech” jsme už měli, tak jsem udělala tyhle, na cestu, velmi praktické sušenky s mandlemi a čerstvými třešněmi, plné máslové chuti.
Suroviny na 30 kusů
200 g másla
175 g krupicového cukru
300 g hladké mouky
100 g mandlové drtě nebo lupínků
10 g prášku do pečiva
300 g vypeckovaných třešní
Máslo utřeme do pěny, přidáme k němu cukr a třeme 10 minut. Mouku promícháme s mandlemi a práškem do pečiva a vetřeme do máslové pěny. Třešně posekáme na menší kousky a na závěr je zamícháme do těsta. Vznikne hutnější těsto, ze kterého čajovou lžičkou odkrajujeme kousky, které klademe ve větších rozestupech na plech vyložený pečicím papírem.
Pečeme necelých 20 minut v troubě vyhřáté na 180°C s ventilátorem. Po upečení necháme vychladnout na plechu., během chladnutí ještě ztuhnou.