Omlouvám se, že teď trochu zanedbávám blog, ale poslední týdny byly opravdu náročné. Kdo někdy zařizoval gastro provozovnu, tak jistě ví. Myslela jsem si, že to bude na tom všem nejtěžší, ale to jsem se naivně mýlila. Minulý týden jsem testovala pec a mé kapacity a zjistila, že zájem o mé kváskové chleby je větší, než jsem tušila. Moc děkuji, že si ho přišlo koupit tolik lidí a hlavně se i opakovaně vraceli. Byla to obrovská vzpruha, nejen psychická, ale i finanční, protože jsem byla po těch dvou měsících zařizování, vybavování, byrokracie… úplně na dně. Tolik slov podpory, které jsem si vyslechla v posledních dnech, mě upřímně překvapilo. Moc všem děkuji!
Na oplátku přidávám recept na čokoládovo-kokosové sušenky, které Vám tento týden tak chutnaly a vždy se po nich zaprášilo. Jsou jednoduché, ale rozhodně nešetřete na surovinách. Potřebujete na ně kvalitní máslo a kakao. Vendulo, moc díky, za půjčení válečku. Už vidím, jak si jednou konečně pořídím svůj se zapalovači 🙂
Suroviny na 25 sušenek
200 g hladké mouky
25 g kakaa
50 g strouhaného kokosu
200 g změklého másla
60 g moučkového cukru
Mouku prosejeme spolu s kakaem a cukrem, přidáme máslo a kokos a vše na vále zpracujeme na hladké lepivé těsto. Vytvoříme kouli, zabalíme do potravinářské fólie a necháme minimálně hodinu, ale klidně i celou noc, vychladnout v ledničce.
Vychlazené těsto lehce zpracujeme v rukou na vále a rozválíme na plát silný 5 mm, pokud máte ozdobný váleček, můžete těsto na závěr přejet jím. Vykrajujeme kolečka o ∅ 6 cm. Pokud nemáte ozdobný váleček, ale razítko na sušenky, můžete použít to, těsto po upečení udrží vzor. Kolečka klademe na plech vyložený pečicím papírem v menších rozestupech.
Pečeme v troubě předehřáté na 180°C cca 10 minut. Po upečení necháme sušenky ještě 5 minut odležet na plechu a poté je přeneseme vychladnout na rošt.
Kde se da sehnat takovy krasny valecek?
Macouch
tu nebo tu
Skvělý recept na báječné sušenky! Upekla jsem je jako součást dárku, takže doma zbylo jen pár "odkrojků", ale na ty dcera poznamenala: "Mami, to je slast!" a já si připadala jako malá, když mi tolik chutnaly staré dobré Koka sušenky. Akorát že tyhle byly mnohem lepší!
Díky za stránky, kam se chodím k velké radosti dětí inspirovat na ty nejlepší dobrůtky!
Pe.Pa.
Díky 🙂
Mea culpa, stačilo podsypat a hlavně se podívat na video, jak se používá razítko… Omlouvám se a přeju pěkného Silvestra i krásný nový rok a hodně úspěchů v podnikání. Zlomte vaz
j
To jsem ráda, že se povedlo 🙂
Hezký den, udělala jsem všechno podle receptu, ale těsto je moc měkké a razítko z Tescomy je nepoužitelné, protože těsto zůstane nalepené v něm a nejde z toho ani dostat. Kde může být chyba? Pomůže ještě, když to nechám déle vychladit?
j
Skvele susenky! Neco noveho na nas vanocni stul 🙂
Hodne zdaru, sil a radosti va Vasi gastroprovozovne!
Děkuji
Gastroprovozovna?! Juchú! Ať se vám daří! Určitě přijdeme.
Sušenky jsou to moc dobré! Ale obtisky, které jsem na ně udělala razítkem z Tchiba, se prakticky rozpily a byly sotva poznat. V čem může být chyba? Mám pocit, že jsem je vytlačila poměrně velkou silou, u některých jsem měla problém je od razítka odlepit… mockrát děkuju za radu a přeju moc úspěchů v podnikání!
To netuším, razítka z Tchiba jsem nezkoušela.
Pro mě jakožto milovnici kokosu je tohle naprostá bomba, díky! 🙂
https://lifestyletipy.wordpress.com/2015/11/01/zeleninove-spagety-jedna-basen/
Neviem kde napísať dotaz..Knižku zasielate aj na Slovensko? Ďakujem za odpoveď 🙂
Jakou knížku?
Zrovna včera mě dcera v obchodě dlouze přemlouvala, ať jí koupím Koka. Nepodlehla jsem..a tak jí teď můžu díky Vašemu receptu upéct raději domácí:-) A otestuju nová razítka na sušenky z Tescomy.
Přeji mnoho zdaru v gastropodnikání! Máte můj obdiv, mě pečení a vaření moc baví, ale jen pro ty moje. Péct dobroty pro někoho cizího, z toho bych měla obrovský stres. Petra
Děkuji
Gastroprovozovnu? Cože? 🙂 Kde?!
Aha, už to vidím vpravo. Pardon… 🙂