Konečně se už v obchodech a na trzích prodávají i jiné dýně než Hokkaido, tak tu mám jeden tip na jednoduchý oběd nebo večeři ze špagetové dýně.
Suroviny na 2 až 3 porce
½ špagetové dýně
čerstvé bylinky (tymián, oregano, rozmarýn, estragon, libeček)
1 lžička másla
150 g čerstvých nebo předvařených krevet
2 stroužky česneku
10 ks cherry rajčat
1 lžíce olivového oleje
sůl
čerstvě mletý černý pepř
bazalka
citron
Ze špagetové dýně vydlabeme jádra a naplníme ji čerstvými bylinkami a máslem. Přikryjeme alobalem a pečeme 45 minut v troubě vyhřáté na 160°C s horkovzduchem. Upečenou dužinu vydlabeme vidličkou, aby vznikly špagety.
Omytá cherry rajčata rozkrojíme na půlky, česnek utřeme. Na rozehřátou hlubší pánev nalijeme olivový olej, přidáme česnek a krevety (očištěné, zbavené střívek), chvilku restujeme a přidáme rajčata, sůl a pepř. Restujeme další cca 2 minuty, na závěr přidáme špagetovou dýni, dochutíme.
Na talíři dozdobíme listy bazalky a měsíčkem citronu.
Wow to vypadá luxusně dobře, špagetovou dýni jsem pořád nezkusila, jsem hrozná, takže letos píšu červeně – nutno zkusit!!!