V pondělí jsem si dávala skvělou arašídovou zmrzlinu v Bologni a tak mě nadchla, že dnes jsme měli mou variaci k svátečnímu obědu. Oproti originální není z oslího mléka, protože to se u nás asi moc dobře neshání. Arašídové máslo použijte rozhodně s kousky arašídů, tedy crunchy, zmrzlina je potom zajímavější.
Suroviny
300 g arašídového másla (crunchy)
300 g kondenzovaného slazeného mléka
250 ml smetany ke šlehání
150 ml plnotučného mléka
dvě větší špetky hrubozrnné nebo vločkové soli
Arašídové máslo dobře rozmícháme společně s kondenzovaným i plnotučným mlékem a smetanou a necháme je vychladit v ledničce do následujícího dne.
Připravenou směs přelijeme do zmrzlinovače a dále postupujeme podle návodu k němu. Minutu před koncem míchání zmrzliny do ní přisypeme sůl. Umíchanou zmrzlinu přendáme do uzavíratelné nádoby a dáme do mrazničky. Zmrzlina je krémovitá, před podáváním je potřeba ji na chvilku vytáhnout z ledničky.
Zmrzlinu můžete vyrobit i bez zmrzlinovače. Připravenou vychladlou směs vložíme do mrazničky. Každých 30 minutách ji musíme dobře prošlehat, dokud dostatečně nezmrzne, na závěr přimícháme sůl.
Bologna, Itálie, 4. 5. 2014 |
wow, ta vypadá skvěle:) navíc crunchy arašídové máslo zbožňuji, tak to určitě brzy vyzkouším:)
je, ja bych si dalaaaa
…tak toto mě vážně nadchlo…zítra zkusím…jen co nakoupím vše potřebné…děkuji za inspiraci a přeji krásný, slaďoučký večer…Věrka