Nadýchaná jako piškot s chutí perníku. Dlouho jsem přemýšlela, jestli tento recept vůbec zveřejňovat, protože mě tahle buchta moc neoslovila, ale to je asi tím, že jsem nikdy neměla moc ráda perníky. Někomu se bude třeba hodit, protože je opravdu nadýchaná a měkká. Zbývající cider jsme vypili jako Kir Normand, což je crème de cassis smíchaný se ciderem z Normandie. Mně nejvíc chutnal v poměru 1 : 3 ve prospěch cideru. Inspirace z Just My Delicious.
Suroviny
125 g másla
125 g moučkového cukru
2 vejce
250 g polohrubé mouky
200 ml cideru
1 lžička prášku do pečiva
Koření
½ lžičky mleté skořice, ¼ lžičky mletého zázvoru, špetka nastrouhaného muškátového oříšku, ¼ badyánu, 3 hřebíčky, 1 kulička nového koření, 1 kulička černého pepře, ¼ lžičky anýzu
Celé koření rozemeleme nebo rozdrtíme v hmoždíři a promícháme se zbývajícím mletým kořením. Můžete také použít koupené perníkové koření – 2 lžičky.
Mouku prosejeme s práškem do pečiva a promícháme s kořením. Máslo utřeme s cukrem do pěny, jedno po druhém do másla zašleháme vajíčka. Vařečkou zamícháme do těsta ½ mouky, následně cider a na závěr druhou polovinu mouky.
Formu o ∅ 22 cm vyložíme pečicím papírem, přelijeme do ní těsto a pečeme 35 až 40 minut v troubě nahřáté na 180°C.
Kir Normand!!!!!! mňam! 🙂
nadýchané jsou nejlepší