
Vanilkový cukr je asi jedna z nejčastějších ingrediencí sladkých receptů. Protože se snažím ve svých receptech používat co nejvíce základní suroviny, tak si i ten vyrábím sama. Domácí vanilkový cukr je voňavější a cenově výhodnější, navíc je jeho příprava velmi jednoduchá.
Suroviny
1 vanilkový lusk
200 až 300 g krupicového cukru (podle velikosti lusku)
Celý vanilkový lusk nakrájíme na menší kousky. Do minidrtiče u robotů Kenwood nebo do tříštivého mlýnku nasypeme část cukru, přidáme část vanilkového lusku a důkladně rozmixujeme. Takto postupujeme i se zbývajícím cukrem a vanilkou.
Cukr nasypeme do uzavíratelné dózy a necháme takto alespoň 24 hodiny, následně jej prosijeme. Skladujeme v dobře uzavřené dóze.



Zní to suprově, myslíš že to funguje i jako "zdravější" náhrada cukru?