laskominy od maryny
  • Pekárna
  • Blog
  • Recepty
  • Napsali o nás
  • E-shop
  • Kontakt

Recepty

Archiv

Štítky

borůvky brambory brusinky bábovka bílky citron cream cheese dýně fíky houby jablka jahody karamel karneval kokos kondenzované mléko maliny mandle mascarpone meruňky mák ovoce ořechy pistácie pomeranč povidla pšeničný kvásek rajčata rebarbora ricotta rohlik.cz slané koláče sýr tvaroh vanilka Velikonoce višně Vánoce zelenina červená řepa červený rybíz čokoláda švestky žitný kvásek žloutky
  • Facebook
  • Instagram
  • Mail
  • RSS
laskominy od maryny
  • Pekárna
    • Pekárna
    • Co nabízíme?
    • Svatební dorty a laskominy
  • Blog
  • Recepty
  • Napsali o nás
  • E-shop
  • Kontakt
Cukroví

Rugelach – tvarohové rohlíčky

8. 1. 2012

Rugelach je tradiční židovské pečivo, jehož název je z jidiš. Jsou to zavinuté rohlíčky s různými náplněmi – skořicovou, oříškovou, kakaovou, rozinkovou, marcipánovou. Těsto může být z tvarohu nebo kysané smetany, díky nimž vydrží dlouho vláčné a křehké. Ocení je především Ti, kteří si občas rádi zamlsají, ale přitom nejsou moc na sladké.

Suroviny na 16 rohlíčků

250 g hladké mouky

150 g změklého másla

150 g měkkého tvarohu

1 lžíce moučkového cukru

Náplň

1 lžíce rozpuštěného másla

skořice

kakao

mleté mandle nebo ořechy

marcipán

cukr krupice

Na vál přesijeme hladkou mouku, v níž vytvoříme důlek, do kterého přesijeme moučkový cukru, nadrobíme máslo a tvaroh a vypracujeme hladké pružné těsto. Z těsta vytvoříme kouli, kterou zabalíme do potravinářské fólie a necháme hodinu ztuhnout v lednici.

Těsto rozdělíme na dvě poloviny. Z každé poloviny vyválíme kruh silný asi 3 mm. Každý kruh potřeme rozpuštěným máslem, posypeme krupicovým cukrem a skořicí. Skořici můžeme nahradit kakaem, pomletými mandlemi, ořechy nebo marcipánem. Každý kruh rozkrájíme na 8 trojúhelníků, které srolujeme od základny k vrcholu.

Rohlíčky klademe na plech vyložený pečicím papírem.

Pečeme necelých 20 minut v troubě vyhřáté na 180°C. Upečené rohlíčky necháme dobře zchládnout na roštu.

Print Friendly, PDF & Email
tvarohVánoce

Related Posts

Máslové sušenky

Máslové sušenky

Jemné a úžasně křehké, to jsou klasické sušenky s výraznou máslovou chutí. Potřebujete na ně jen tři základní suroviny, ale ozvláštnit je můžete citronovou kůrou, kořením, kakaem nebo vanilkou, jako v tomto receptu. Sušenky peču na perforované silikonové podložce, třeba od Silikomart. Při pečení se […]

Print Friendly, PDF & Email
Zázvorky

Zázvorky

Recept na tyto zázvorky stále vede z těch mnoha, které jsme doma postupně nasbírali. Svou konzistencí po upečení totiž připomínají rakvičky. Zázvorky jsou nadýchané, jemné a křehké. Není potřeba je nechat několik dnů uležet, jsou chutné hned po upečení a výborně se hodí k vínu. […]

Print Friendly, PDF & Email
Borůvkové košíčky

Borůvkové košíčky

Mí oblíbení kolegové otevírali klenotnici na zámku v Rájci nad Svitavou, a tak jsem jim na vernisáž udělala taky takové malé „klenoty“ :-). Nová instalace je opravdu nádherná, tak jestli Vás zavedou nohy do Moravského krasu, navštivte i tento překrásný zámek, který na Vás dýchne […]

Print Friendly, PDF & Email

Hamburgerové housky
Kakaové palačinky s tvarohem, grilovaným ananasem a limetkovou polevou

3 komentáře k “Rugelach – tvarohové rohlíčky”

  • kase napsal:
    3. 12. 2015 (20:52)

    Super! Na cukroví bych vyválela tak 4 kola, aby byly rohlíčky menší, ale chuťově jsou skvělé. Dělala jsem je s náplní jen cukr+skořice, je to jednoduché, rychlé… Děkuji moc za recept!

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • MoTeelka napsal:
    26. 8. 2014 (23:44)

    Mňam! Hledala jsem něco skořicového a padl mi zrak na tyhle rohlíčky. Z fotky mě nijak zvlášť nezaujaly, ale válela se nám v lednici zakysaná smetana a naopak jsme měli nouzi o vajíčka, tak jsem je zkusila. A rozhodně ne naposledy. Nenáročné, rychlé, výborné. Díky!

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • Jitka napsal:
    8. 1. 2012 (09:41)

    Vypadají lákavě nejen na Marynině zdařilé fotografii, ale také skvěle chutnají!

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit

Komentáře smí přidávat pouze přihlášení uživatelé.

Nejnovější příspěvky

  • Ořechové muffiny s čokoládovými košíčky
  • Dýňový chlebíček se skořicovou krustou
  • Dýňové gnocchi se šalvějovým máslem
  • Dýňové lívance s brynzou a houbami
  • Cuketový chlebíček s ořechy a lime curd

Nejnovější komentáře

  • Maryna: Panettone
  • Maryna: Tříkrálový koláč
  • Diana: Tříkrálový koláč
  • Olga: Panettone
  • Helena Zittová: Plundrové těsto – návod na výrobu krok za krokem

Štítky

borůvky brambory brusinky bábovka bílky citron cream cheese dýně fíky houby jablka jahody karamel karneval kokos kondenzované mléko maliny mandle mascarpone meruňky mák ovoce ořechy pistácie pomeranč povidla pšeničný kvásek rajčata rebarbora ricotta rohlik.cz slané koláče sýr tvaroh vanilka Velikonoce višně Vánoce zelenina červená řepa červený rybíz čokoláda švestky žitný kvásek žloutky

Líbí se ti recepty? Využíváš je? Jsi rád, že tě neobtěžují reklamy? Přispěj, prosím, na provoz blogu.

RSS Laskominy od Maryny

  • Ořechové muffiny s čokoládovými košíčky
  • Dýňový chlebíček se skořicovou krustou
  • Dýňové gnocchi se šalvějovým máslem
  • Dýňové lívance s brynzou a houbami
  • Cuketový chlebíček s ořechy a lime curd

Všeobecné obchodní podmínky

GDPR | Privacy Policy
laskominy od maryny © 2020