laskominy od maryny
  • Pekárna
  • Blog
  • Recepty
  • Napsali o nás
  • E-shop
  • Kontakt

Recepty

Archiv

Štítky

borůvky brambory brusinky bábovka bílky citron cream cheese dýně fíky houby jablka jahody karamel karneval kokos kondenzované mléko maliny mandle mascarpone meruňky mák ovoce ořechy pistácie pomeranč povidla pšeničný kvásek rajčata rebarbora ricotta rohlik.cz slané koláče sýr tvaroh vanilka Velikonoce višně Vánoce zelenina červená řepa červený rybíz čokoláda švestky žitný kvásek žloutky
  • Facebook
  • Instagram
  • Mail
  • RSS
laskominy od maryny
  • Pekárna
    • Pekárna
    • Co nabízíme?
    • Svatební dorty a laskominy
  • Blog
  • Recepty
  • Napsali o nás
  • E-shop
  • Kontakt
Slané pečivo

Rozmarýnové grissini

7. 12. 2011

Tento recept dedikuji Lence a Michalovi, kteří o rozmarýnových grissinách neustále bájí, tak jsem se je rozhodla vyzkoušet. Na internetu jsem na ně našla mnoho receptů, tento je kombinací dvou. Chuťově jsou vynikající, rozmarýn je v nich opravdu výrazný, jen na jejich tvaru po upečení budu muset jěště zapracovat 🙂

Na 30 tyčinek potřebujeme:

170 g hladké mouky

4 g soli

2 lžíce nasekaného čerstvého rozmarýnu

2 lžíce nasekaných černých nebo zelených oliv

5 g sušených kvasnic

3 g hnědého cukru muscovado

1 lžíce olivového oleje

100 ml vlažné vody

Všechny suché suroviny včetně rozmarýnu a oliv v míse promícháme, přilijeme olej a vodu a uhněteme hladké těsto. Necháme 10 minut odležet.

Těsto rozdělíme na dvě poloviny, ze kterých vyválíme váleček o průměru 4 cm. Váleček nakrájíme na plátky 1 cm široké. Z každého plátku ušouláme tyčinku dlouhou asi 20 cm.

Tyčinky položíme na plech, nemusíme mezi nimi nechávat velké rozestupy. Plech přikryjeme utěrkou a tyčinky necháme 30 minut kynout.

Pečeme 15 minut v troubě předehřáté na 190°C. Grissini můžeme uchovat 14 dnů v uzavřené nádobě.

Print Friendly, PDF & Email
olivy

Related Posts

Chléb s olivami a bylinkami

Chléb s olivami a bylinkami

Další pšenično-žitný chléb z žitného kvásku. Tento je s černými olivami, bazalkou a oreganem. Původní recept najdete v knize Tartine Bread od Chada Robertsona, já jsem si jej trochu upravila. Opět pečený v hrnci, přijde mi to v něm opravdu jednoduché a hlavně má chleba […]

Print Friendly, PDF & Email
Středozemní kuře s rybízem

Středozemní kuře s rybízem

Svěží lehký oběd, ideální zvláště teď v létě. Kuře pečené s rajčaty, olivami, citronem, rybízem a čerstvými bylinkami. Nemusí se bát ani ti, kteří nepreferují kombinaci masa a ovoce, díky rybízu zde nasládlé akcenty nenajdou. Rybíz dodal pokrmu spíše pikantnost a spolu s rajčaty a […]

Print Friendly, PDF & Email
Quiche Niçoise

Quiche Niçoise

Quiche čili slaný koláč inspirovaný salátem Niçoise se zelenými fazolkami, olivami, bramborami a tuňákem. Křehké těsto 200 g hladké mouky 100 g vychlazeného másla velká špetka soli 1 kostka ledu Led necháme ve skleničce povolit, aby se částečně rozpustil. Mouku promícháme se solí, přidáme k ní […]

Print Friendly, PDF & Email

Máslové sušenky
Pomalu pečená kachna se zelím a hrnkovým knedlíkem

8 komentáře k “Rozmarýnové grissini”

  • Anonymní napsal:
    26. 11. 2014 (05:57)

    Da se to udělat bez oliv?

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
    • Maryna napsal:
      26. 11. 2014 (06:37)

      Dá, jen je tam nedáte, není potřeba jinak upravovat složení, prosím

      Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • Anonymní napsal:
    27. 9. 2014 (17:09)

    Taky jsem vyzkoušel. Tyčinky výborné – tvar neřeším 🙂 Udělal jsem těsto rovnou z dvojnásobku dávek a druhou polovinu pak jen rozválel na cca 1cm, plech polil oliváčem, nahoru pak taky pokapat a nastrouhat parmazán. Doporučuju podávat jako předkrm, nebo jen tak k vínu 🙂 Erik

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
    • Maryna napsal:
      28. 9. 2014 (08:53)

      Super, díky!

      Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • Martina napsal:
    25. 6. 2014 (12:49)

    Výborné, snadné, peču opakovaně. Díky!

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • Anonymní napsal:
    20. 11. 2013 (10:16)

    Právě upečeno. Chuť úžasná, ale na tom tvaru budu muset ještě zapracovat, jak píšete v úvodu. I když vy je máte krásné. Ty moje jsou vzhledově něco mezi grissini a hospodskými tyčinkami 😀 Lenka

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • Jitka napsal:
    7. 12. 2011 (08:58)

    Pochybuji o té 14-ti denní trvanlivosti. U nás doma nevydržely ani 14 minut. Jitka

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
    • Unknown napsal:
      9. 3. 2018 (15:17)

      U nás také ani nestihnou vychladnout;-)

      Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit

Komentáře smí přidávat pouze přihlášení uživatelé.

Nejnovější příspěvky

  • Ořechové muffiny s čokoládovými košíčky
  • Dýňový chlebíček se skořicovou krustou
  • Dýňové gnocchi se šalvějovým máslem
  • Dýňové lívance s brynzou a houbami
  • Cuketový chlebíček s ořechy a lime curd

Nejnovější komentáře

  • Maryna: Panettone
  • Maryna: Tříkrálový koláč
  • Diana: Tříkrálový koláč
  • Olga: Panettone
  • Helena Zittová: Plundrové těsto – návod na výrobu krok za krokem

Štítky

borůvky brambory brusinky bábovka bílky citron cream cheese dýně fíky houby jablka jahody karamel karneval kokos kondenzované mléko maliny mandle mascarpone meruňky mák ovoce ořechy pistácie pomeranč povidla pšeničný kvásek rajčata rebarbora ricotta rohlik.cz slané koláče sýr tvaroh vanilka Velikonoce višně Vánoce zelenina červená řepa červený rybíz čokoláda švestky žitný kvásek žloutky

Líbí se ti recepty? Využíváš je? Jsi rád, že tě neobtěžují reklamy? Přispěj, prosím, na provoz blogu.

RSS Laskominy od Maryny

  • Ořechové muffiny s čokoládovými košíčky
  • Dýňový chlebíček se skořicovou krustou
  • Dýňové gnocchi se šalvějovým máslem
  • Dýňové lívance s brynzou a houbami
  • Cuketový chlebíček s ořechy a lime curd

Všeobecné obchodní podmínky

GDPR | Privacy Policy
laskominy od maryny © 2020