laskominy od maryny
  • Pekárna
  • Blog
  • Recepty
  • Napsali o nás
  • E-shop
  • Kontakt

Recepty

Archiv

Štítky

borůvky brambory brusinky bábovka bílky citron cream cheese dýně fíky houby jablka jahody karamel karneval kokos kondenzované mléko maliny mandle mascarpone meruňky mák ovoce ořechy pistácie pomeranč povidla pšeničný kvásek rajčata rebarbora ricotta rohlik.cz slané koláče sýr tvaroh vanilka Velikonoce višně Vánoce zelenina červená řepa červený rybíz čokoláda švestky žitný kvásek žloutky
  • Facebook
  • Instagram
  • Mail
  • RSS
laskominy od maryny
  • Pekárna
    • Pekárna
    • Co nabízíme?
    • Svatební dorty a laskominy
  • Blog
  • Recepty
  • Napsali o nás
  • E-shop
  • Kontakt
Sušenky

Cookies s ostružinami a hořkou čokoládou

24. 8. 2025


Svačinka na cestu do Toskánska pro smráďata. Cookies s čerstvými ostružinami a kousky hořké čokolády. Čokoládu můžete použít i mléčnou nebo bílou, podle vašich chuťových preferencí. Překvapivě jim tentokrát i chutnaly, což se rovná zázraku :-).

Srpnového Toskánska jsem se trochu bála, ale nám se naštěstí ochladilo na přijatelných 28°C, a občas sprchlo, tak to potom všude krásně vonělo. Dokonce jsme nikde nenarazili ani na davy lidí. V Bagno Vignoni jsme se ráchali v přírodním bazénku téměř sami. V Pienze také nebylo narváno, dokonce si tam užilo mé etnografické já, když tam večer trénovali puberťáci na soutěž Contrad. U moře jsme objevili u Ceciny parádní psí pláž, tak si užila moře i Toňa. Jsou na ní postavené skvělé chýše z piniového dřeva, které poskytují stín hafanům a páníčkům.


Suroviny na 30 sušenek

180 g másla
120 g krupicového cukru
150 g jemně mletého třtinového cukru
30 g vanilkového cukru
2 menší vejce
300 g hladké mouky
⅔ lžičky jedlé sody
½ lžičky soli
180 g malých čokoládových čoček (70%) nebo na hrubo nasekané čokolády
150 g ostružin


Dva plechy vyložíme papírem na pečení.

Máslo musí být hodně povolené, nechte ho klidně 2 hodiny na kuchyňské lince. Ostatní suroviny musí mít také pokojovou teplotu, tak je nechte hodinu předem na lince.

Máslo utřeme se všemi cukry do nadýchané světlé pěny, třeme cca 10 minut při vyšší rychlosti. Poté do pěny zašleháme jedno po druhém vejce. Musí se vždy dobře spojit s pěnou a máslo se nesmí srazit. Pokud se Vám srazí, tak mísu trošku nahřejte nad vodní lázní.

Mouku promícháme se solí a sodou a s čokoládovými čočkami a zamícháme ji stěrkou do vyšlehané hmoty. Na závěr opatrně zamícháme ostružiny, aby se moc nerozmělnily.

Z těsta tvarujeme kuličky o velikosti většího vlašského ořechu, klademe je na plechy ve větších rozestupech.

Pečeme cca 12 až 16 minut v troubě vyhřáté na 175°C s horkovzduchem. Déle pečené sušenky budou více křupavé, při kratší době budou uprostřed měkčí. Po upečení necháme sušenky vychladnout 20 minut na plechu a teprve je sundáme.

Sušenky jsou s čerstvým ovocem, tak nevydrží moc dlouho, spotřebujte je do 3 dnů.




Print Friendly, PDF & Email
čokoládaostružinysušenky

Related Posts

Máslové sušenky

Máslové sušenky

Jemné a úžasně křehké, to jsou klasické sušenky s výraznou máslovou chutí. Potřebujete na ně jen tři základní suroviny, ale ozvláštnit je můžete citronovou kůrou, kořením, kakaem nebo vanilkou, jako v tomto receptu. Sušenky peču na perforované silikonové podložce, třeba od Silikomart. Při pečení se […]

Print Friendly, PDF & Email
Cake pops čili těsto na špejli

Cake pops čili těsto na špejli

Foto by Lucie Vypadají jako lízátka, ale nejsou to lízátka. Děti z nich jsou ovšem úplně stejně nadšené! Cake pops jsou vyrobené z těsta smíchaného s krémem, obalené v bílkové polevě nebo čokoládě a ozdobené cukrovým sypáním. Poslední dobou jsou velmi módní, proslavila je Bakerella, která […]

Print Friendly, PDF & Email
Čokoládová Nemesis

Čokoládová Nemesis

Sen každého čokoholika! Pouze čokoláda, vejce a máslo vytvoří vláčný, vlhký a hutný dezert, u kterého si budete přát, ať se najde v žaludku místo ještě na druhý kousek 🙂 Originální Chocolate Nemesis si můžete dát v londýnském River Café, tento recept je z Moich […]

Print Friendly, PDF & Email

Ořechové muffiny s čokoládovými košíčky
Máková bábovka se švestkami

Komentáře smí přidávat pouze přihlášení uživatelé.

Nejnovější příspěvky

  • Polentová kaše s brynzou a slaninou
  • Cupcakes „Duchové“
  • Čokoládové sušenky s pomerančem
  • Máková bábovka se švestkami
  • Cookies s ostružinami a hořkou čokoládou

Nejnovější komentáře

  • Maryna: Panettone
  • Maryna: Tříkrálový koláč
  • Diana: Tříkrálový koláč
  • Olga: Panettone
  • Helena Zittová: Plundrové těsto – návod na výrobu krok za krokem

Štítky

borůvky brambory brusinky bábovka bílky citron cream cheese dýně fíky houby jablka jahody karamel karneval kokos kondenzované mléko maliny mandle mascarpone meruňky mák ovoce ořechy pistácie pomeranč povidla pšeničný kvásek rajčata rebarbora ricotta rohlik.cz slané koláče sýr tvaroh vanilka Velikonoce višně Vánoce zelenina červená řepa červený rybíz čokoláda švestky žitný kvásek žloutky

Líbí se ti recepty? Využíváš je? Jsi rád, že tě neobtěžují reklamy? Přispěj, prosím, na provoz blogu.

RSS Laskominy od Maryny

  • Polentová kaše s brynzou a slaninou
  • Cupcakes „Duchové“
  • Čokoládové sušenky s pomerančem
  • Máková bábovka se švestkami
  • Cookies s ostružinami a hořkou čokoládou

Všeobecné obchodní podmínky

GDPR | Privacy Policy
laskominy od maryny © 2020