Hodně čokolády a arašídový krém, to je netradiční cukroví, které jsem zkoušela poprvé loni a letos se k němu opět vracím. Což se moc často nestává, protože se nám nové druhy většinou moc neosvědčí. Tohle mě ale nadchlo! Mini brownies jsou velmi luxusní, a přitom nijak pracné.
Suroviny na 30 kusů
175 g hořké čokolády
20 g másla
1 vejce
70 g krupicového cukru
20 g hladké mouky
na špičku nože prášku do pečiva
Ve vodní lázni roztopíme 100 g čokolády a máslo a metličko je rozmícháme na hladký krém. Mezitím zbývající čokoládu nasekáme nožem na menší kousky.
V míse vyšleháme balónovou metlou vejce s cukrem, šleháme asi 10 minut, dokud nevznikne nadýchaná pěna. Do vyšlehané směsi zamícháme stěrkou mouku promíchanou s práškem do pečiva, roztopenou čokoládu a na závěr nasekanou čokoládu.
Těsto necháme odstát 10 minut. Poté jej naplníme do cukrářského sáčku s kulatou špičku. Na plech vyložený pečicím papírem vytlačujeme kolečka o ∅ 1 cm.
Pečeme 8 minut v troubě s ventilátorem vyhřáté na 180°C. Po upečení necháme vychladnout na plechu.
Arašídový krém
40 g změklého másla
140 g hladkého arašídového másla
1 vrchovatá lžíce moučkového cukru
30 g smetany na šlehání
špetka vločkové soli
Máslo, arašídové máslo a cukr vyšleháme v míse na hladký krém, přidáme smetanu a sůl a dále šleháme, dokud krém nezhoustne. Krém naplníme do cukrářského sáčku s ozdobnou špičkou, třeba Wilton 1M a nastříkáme jej na polovinu brownies, na jejich spodní hladkou stranu. Přiklopíme druhou polovinou brownies.
Uchováváme max. týden na chladném místě.
Vypadá to dost lákavě. Zkusím je, určitě budou skvěle chutnat
Prosím a jaký průměr mají ta kolečka? 1cm se mi zdá málo a 10 zase moc? Díky
Malinká, stříkají se na plech 1 cm velká kolečka.