Suroviny na 40 rohlíčků
100 g nugátové pasty nebo měkkého nugátu
50 g másla
150 g hladké mouky
20 g moučkového cukru
1 menší vajíčko
½ lžičky prášku do pečiva
špetka soli
Nugát nebo nugátovou pastu utřeme s máslem do pěny. Přidáme mouku, cukr, prášek do pečiva, sůl a vajíčko a vypracujeme pevnější elastické těsto. Vytvoříme z něj dva válečky, zabalíme je do potravinářské folie a dáme je na půl hodiny chladit do ledničky. Každý váleček rozkrojíme na 20 rovnoměrných dílů z nichž tvarujeme rohlíčky. Ty klademe na plech vyložený pečicím papírem v nevelkých rozestupech.
Pečeme cca 10 minut v troubě vyhřáté na 170°C. Po upečení necháme vychladnout.
Čokoládová poleva
100 g hořké čokolády (70%)
Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. Konce vychladlých rohlíčků namáčíme v čokoládě, pokládáme je na mřížku, kde je necháme zaschnout.
V uzavřené nádobě je můžeme uchovat i více jak 14 dnů.
To Anonymní: Můžete to vyzkoušet, nevím, nedělala jsem to s nutellou.
a lze nahradit nutellou?
V Brně třeba v Minach, je to podobné nutelle.
Prosím kde seženu nugátovou pastu a jak to vypadá?
Ten nugát je z ořechů.
A kde jsou ty oříšky?