laskominy od maryny
  • Pekárna
  • Blog
  • Recepty
  • Napsali o nás
  • E-shop
  • Kontakt

Recepty

Archiv

Štítky

borůvky brambory brusinky bábovka bílky citron cream cheese dýně fíky houby jablka jahody karamel karneval kokos kondenzované mléko maliny mandle mascarpone meruňky mák ovoce ořechy pistácie pomeranč povidla pšeničný kvásek rajčata rebarbora ricotta rohlik.cz slané koláče sýr tvaroh vanilka Velikonoce višně Vánoce zelenina červená řepa červený rybíz čokoláda švestky žitný kvásek žloutky
  • Facebook
  • Instagram
  • Mail
  • RSS
laskominy od maryny
  • Pekárna
    • Pekárna
    • Co nabízíme?
    • Svatební dorty a laskominy
  • Blog
  • Recepty
  • Napsali o nás
  • E-shop
  • Kontakt
Čokoládové moučníky ~ Dorty ~ Třená těsta

Čokoládový dort s nutellou a jahodami

9. 7. 2016


Hutný čokoládový korpus připomínající brownies, krém z nutelly a hromada šlehačky a jahod. Pro mě osobně nejlepší dort letošní jahodové sezony.


Suroviny na korpus

280 g změklého másla
230 g krupicového cukru
3 vejce
280 g hladké mouky
60 g kakaového prášku
1 lžička jedlé sody
½ lžičky prášku do pečiva
špetka soli
200 ml kysané smetany

Dna dvou dortových forem o ∅ 25 až 26 cm vyložíme pečicím papírem a boky vymažeme máslem a vysypeme kakaovým práškem.

Mouku prosejeme s kakaem, sodou, práškem do pečiva a solí. Máslo utřeme s cukrem do nadýchané světlé pěny, následně do ní vetřeme jedno po druhém vejce. Na závěr přidáváme, za stálého míchání, na střídačku po lžících kysanou smetanu a suché suroviny. Vznikne husté těsto. To rozdělíme na poloviny a každou rozetřeme rovnoměrně do připravených dortových forem. Na povrchu uhladíme a pečeme 30 minut v troubě vyhřáté na 180°C. Po upečení necháme vychladnout ve formách na roštu. Vychladlé korpusy vyjmeme z forem.


Krém z nutelly

200 g mascarpone
250 g nutelly
60 g hořké čokolády (50%)

Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni, dobře ji rozmícháme a necháme lehce prochladnout.

Mascarpone vyšleháme spolu s nutellou na hladký krém, po lžících do něj zašleháme čokoládu. Krém dáme na chvilku vychladit do ledničky.

Smetanový krém
300 g smetany na šlehání
50 g mascarpone
1 lžíce moučkového cukru

Mascarpone spolu se smetanou a cukrem vyšleháme do krému. Během šlehání postupně zvyšujeme rychlost. Ale opatrně, ať krém nepřešleháte a nesrazí se.


Skládání dortu

400 g jahod
10 lístků bazalky

Jahody opláchneme, polovinu zbavíme stopek a všechny překrojíme na půlky. Pět lístků bazalky nasekáme na jemno. Na dortový podnos položíme jeden dortový korpus, potřeme jej polovinou nutellového krému, polovinou smetanového krému a na něj poklademe jahody bez stopek a posypeme nasekanou bazalkou. Přikryjeme druhým korpusem a celý postup opakujeme.

Nahoře nazdobíme jahodami se stopkami a celými lístky bazalky.




Print Friendly, PDF & Email
jahodymascarponenutellarohlik.cz

Related Posts

Cake pops čili těsto na špejli

Cake pops čili těsto na špejli

Foto by Lucie Vypadají jako lízátka, ale nejsou to lízátka. Děti z nich jsou ovšem úplně stejně nadšené! Cake pops jsou vyrobené z těsta smíchaného s krémem, obalené v bílkové polevě nebo čokoládě a ozdobené cukrovým sypáním. Poslední dobou jsou velmi módní, proslavila je Bakerella, která […]

Print Friendly, PDF & Email
Oreo cupcakes

Oreo cupcakes

Blíží se mezinárodní den dětí a tady je jeden tip na laskominu, která jim určitě při této příležitosti udělá radost. Kakaovo-ořechové cupcakes se sušenkami Oreo a krém z mascarpone, šlehačky a opět sušenek Oreo. Těsto je hodně kakaové, takové hutné a vlhké (trochu připomíná brownies), […]

Print Friendly, PDF & Email
Čokoládová Nemesis

Čokoládová Nemesis

Sen každého čokoholika! Pouze čokoláda, vejce a máslo vytvoří vláčný, vlhký a hutný dezert, u kterého si budete přát, ať se najde v žaludku místo ještě na druhý kousek 🙂 Originální Chocolate Nemesis si můžete dát v londýnském River Café, tento recept je z Moich […]

Print Friendly, PDF & Email

Pita chléb
Fíkový dort s rozmarýnovým krémem

14 komentáře k “Čokoládový dort s nutellou a jahodami”

  • Martina napsal:
    23. 9. 2023 (12:56)

    Prosím o radu, ohledně skládání, chtěla bych jahody nasekat na kousky a přimíchat do šleh. směsi; nutelovým krémem dort omazat. Myslíte, že by to šlo, den předem?

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
    • Maryna napsal:
      25. 9. 2023 (07:59)

      Dobrý den, ano, určitě šlo. Ať se povede. Maryna

      Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • Jitkica napsal:
    6. 8. 2017 (13:21)

    Uděláno…Snědeno…Bez chybičky…Děkuji moc za skvělý recept.

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • Anonymní napsal:
    13. 5. 2017 (10:07)

    Náš svatební 🙂

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • carolinnemach napsal:
    14. 10. 2016 (10:04)

    vypadá skvěle, na přítelovi narozeniny se do něho pustím 🙂

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • Anonymní napsal:
    12. 8. 2016 (11:00)

    Zdravím, chtěla bych se zeptat, jestli můžu dort upéct v jedné dortové formě a tu pak proříznout? 🙂 Velmi děkuji.

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
    • Maryna napsal:
      15. 8. 2016 (19:58)

      Ne

      Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
    • Anonymní napsal:
      15. 3. 2018 (15:49)

      Můžu vedet proc ne?

      Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
    • Maryna napsal:
      17. 3. 2018 (10:59)

      Protože to těsto je hodně hutné, těžké a vlhké a vysoký korpus by se neupekl, PROSÍM.

      Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
    • Anonymní napsal:
      19. 3. 2018 (13:14)

      Aha, děkuji, tak to už chápu proč 🙂

      Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • Vanda napsal:
    20. 7. 2016 (08:14)

    Takhle si představuju dort pro sebe!

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • Amellia napsal:
    19. 7. 2016 (08:35)

    Mňam, to by mi asi moc chutnalo 😀

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • Ema napsal:
    10. 7. 2016 (13:18)

    Dokonalosť. Uložím si ho pre časy, keď si trúfnem na niečo takéto veľkolepé 🙂 PS: Moc by ma potešilo, keby si zavítala na môj úplne nový (a prvý) foodblog → https://nutri-licious.blogspot.sk/ x

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • Karolina K. napsal:
    10. 7. 2016 (11:37)

    Ten je ale opravdu krásný 🙂

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit

Komentáře smí přidávat pouze přihlášení uživatelé.

Nejnovější příspěvky

  • Cupcakes „Duchové“
  • Čokoládové sušenky s pomerančem
  • Máková bábovka se švestkami
  • Cookies s ostružinami a hořkou čokoládou
  • Ořechové muffiny s čokoládovými košíčky

Nejnovější komentáře

  • Maryna: Panettone
  • Maryna: Tříkrálový koláč
  • Diana: Tříkrálový koláč
  • Olga: Panettone
  • Helena Zittová: Plundrové těsto – návod na výrobu krok za krokem

Štítky

borůvky brambory brusinky bábovka bílky citron cream cheese dýně fíky houby jablka jahody karamel karneval kokos kondenzované mléko maliny mandle mascarpone meruňky mák ovoce ořechy pistácie pomeranč povidla pšeničný kvásek rajčata rebarbora ricotta rohlik.cz slané koláče sýr tvaroh vanilka Velikonoce višně Vánoce zelenina červená řepa červený rybíz čokoláda švestky žitný kvásek žloutky

Líbí se ti recepty? Využíváš je? Jsi rád, že tě neobtěžují reklamy? Přispěj, prosím, na provoz blogu.

RSS Laskominy od Maryny

  • Cupcakes „Duchové“
  • Čokoládové sušenky s pomerančem
  • Máková bábovka se švestkami
  • Cookies s ostružinami a hořkou čokoládou
  • Ořechové muffiny s čokoládovými košíčky

Všeobecné obchodní podmínky

GDPR | Privacy Policy
laskominy od maryny © 2020