Sezona velkých čerstvých brusinek z USA nebo Kanady stále pokračuje a já si na jejich natrpklé chuti fakt ujíždím, tak tu s nimi ještě pár receptů přibude. Tenhle je úplně jednoduchý, je to totiž nepečený cheesecake s brusinkovou omáčkou.
Suroviny na 3 poháry
200 g čerstvých nebo mražených brusinek
140 g krupicového cukru
180 ml vody
100 g kakaových sušenek s krémovou náplní (Oreo, Disko)
250 g tvarohu nebo ricotty
150 g smetany ke šlehání
1 lžíce moučkového cukru
Vodu svaříme s krupicovým cukrem, přidáme brusinky, přivedeme opět k varu a plamen zmírníme. Za občasného míchání vaříme 10 až 15 minut. Brusinky během varu popraskají a začnou želírovat. Vařím bez pokličky, aby se voda mohla odpařit.
Sušenky nadrobíme na jemno nebo je rozemeleme ve food processoru.
Vychlazený tvaroh vyšleháme spolu se smetanou a prosátým cukrem do hladkého pevného krému.
Tři skleničky o objemu 300 ml prokládáme střídavě vrstvami sušenek, tvarohu a brusinek. Začínáme vrstvou sušenek a končíme brusinkami. Poháry necháme vychladit hodinu v ledničce a podáváme.
Tento pohár jsem dělala již několikrát. Je vynikající. Kde se dají sehnat sušenky Oreo Mini? Díky za odpověď.
Děkuji. Oreo mini jsem kupovala ve Vídni.
Pohár je neodolatelný! Brusinky mu dávají pikantní chuť.
Krása, krása, krása! Jednou tě přijdu tajně vyjíst 😀