Tři snoubící se vrstvy v jeden dokonalý celek. Pod malinovou šlehačkou se skrývá jemný cheesecake a hutné brownies.
Čokoládová vrstva
200 g hořké čokolády (minimálně 60%)
200 g změklého másla
150 g moučkového cukru
3 vejce
110 g hladké mouky
1 lžička prášku do pečiva
Dortovou formu o ∅ 28 cm nebo vyšší plech o stranách 30 x 20 cm vyložíme pečicím papírem a boky vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou.
Čokoládu rozlámeme na menší kousky a roztopíme ji ve vodní lázni. Máslo spolu s cukrem vyšleháme do pěny, postupně k nim zašleháváme po jednom vajíčka. Přimícháme prosátou mouku promíchanou s práškem do pečiva. Na závěr zamícháme rozpuštěnou čokoládu, těsto nalijeme do formy a rovnoměrně ho rozetřeme.
Tvarohová vrstva
200 g tvarohu (může být i ve vaničkách)
200 g čerstvého termizovaného sýra (Philadelphia, Fénix, …)
65 g moučkového cukru
10 g vanilkového cukru
2 vejce
Tvaroh se sýrem a cukry rozmícháme dohladka metličkou, přimícháme vejce. Tvarohovou náplň rozetřeme po čokoládové vrstvě a uhladíme. Na spodní příčku trouby dáme hlubší plech nebo pekáč a na něj nalijeme vařící vodu. Dortovou formu dáme na střední příčku a pečeme 35 až 40 minut v troubě vyhřáté na 170°C s ventilátorem. Po upečení necháme vychladnout, vyjmeme z formy a dáme na celou noc do ledničky.
Malinová vrstva
300 g malin
300 g smetany ke šlehání
1 lžíce moučkového cukru
150 g malin rozmixujeme a pyré propasírujeme přes sítko, abychom se zbavili zrníček. Smetanu spolu s cukrem vyšleháme na šlehačku, těsně před koncem šlehání přilijeme ke šlehačce malinové pyré. Šlehačku rozetřeme po tvarohové vrstvě a dozdobíme ji celými malinami.
V takovýhle chvílích lituju toho, že nemáme doma zahrádku plnou malin a jinýho letního ovoce. Kupovat se mi to nechce 🙁
http://bezlepkovebrno.blogspot.cz/
To já také velmi často lituji, naštěstí mám super kolegyni, která mě občas zásobuje jejich přebytky 🙂
Sliny se mi sbíhají nad takovou dobrotou :)Jindra
Vskutku úžasné! Nedávno jsem dělala něco podobného, jen s višněmi 🙂 Ale tot, hmm, hned bych si dala!
No s višněmi to musí být určitě také super!
To vypadá fantasticky! Škoda, jen, že sotva se něco na malinových keřích začervená, dětí to zhltnou dřív než to plně dozraje 🙂 Marné je vysvětlovat, že plně zralé jsou maliny lepší nebo dokonce, že maminka by z nich upekla něco božského… 🙂
Jednoduché a naprosto výborné, umím si představit tu skvělou chuť 🙂
vypadá to lákavě 🙂