V diskuzi zazněla prosba o recept na nějaké křupavé vafle. Tak jsem se vrhla do dalšího receptu s tím, že tyto by mohly být ty správně křupavé, ale bohužel. Křupavé jsou, ale jen tak 5 minut po upečení, potom změknou a hodně zvláční. Nejvíc mi chuťově připomínají lívanečky. Konečně jsme k nim také vyzkoušeli dárek od Ježíška, vinné želé z Muškátu moravského od Válků. Tak se omlouvám a snad příště se zadaří. Recept je z Moich wypieków.
Suroviny na 16 vaflí
340 g hladké mouky
500 ml mléka
2 vejce
60 ml slunečnicového oleje
1 lžička prášku do pečiva
špetka soli
Bílky oddělíme od žloutků. Všechny suroviny, kromě bílků a soli, společně vyšleháme, vznikne řidší těstíčko, které necháme 10 minut odstát. Během té doby vyšleháme z bílků se solí sníh, opatrně jej zamícháme do odstátého těstíčka.
Rozehřejeme vaflovač na maximální teplotu, před pečením prvních vaflí potřeme plotýnky trochu olejem, vafle pečeme 4 minuty. Po upečení necháme lehce vychladnout na roštu, posypeme moučkovým cukrem a podáváme.
Marynko, já si snad kvůli těm tvým "vaflím" půjdu koupit vaflovač …. Marki
🙂 Přísahám, že nejsem akcionářem Ety 🙂
Vypadají nádherně! A moc ráda bych ochuntala to vinné želé.
Je moc dobré!
Tak popravde vafle jsem nemela pekelne dlouho. A vis co, docela jsem na ne dostala i chut! Jenze ty si uvarim asi tezko, kdyz mam vaflovac doma a ja jsem zasekla na koleji :/ Ach jo 😉