Včera jsem si přinesla domů nového pomocníka do kuchyně k svému robotu – zmrzlinovač – a hned dnes jsem jej vyzkoušela. Jahodovou zmrzlinu jsem nikdy neměla moc ráda, protože mi kupovaná připadá moc chemická, tak jsem si řekla, že vyzkouším domácí z opravdových čerstvých jahod. Pokus se podařil, a tak se s Vámi dělím o recept. Tato zmrzlina je hodně ovocná a hodně smetanová, prostě skvělá!
Ingredience
300 g jahod
100 ml vody
80 g třtinového cukru
300 ml sladké smetany
Cukr rozmícháme v kastrolku s vodou, přivedeme k varu a vaříme asi 2 minuty, dokud se cukr úplně nerozpustí. Omyté a stopek zbavené jahody rozkrájíme na menší kousky, přisypeme je do vařící cukrové vody a vaříme další 2 minuty. Tuto směs rozmixujeme, přelijeme do uzavíratelné nádoby a necháme v lednici vychladit do následujícího dne.
Druhý den do jahodové směsi zamícháme sladkou smetanu a vše nalijeme do zmrzlinovače. Dále s výrobou zmrzliny postupujeme podle návodu k zmrzlinovači.
Já doma také dělám různé zmrzliny. Je super, že těch ingrediencí není potřeba tolik a je z toho pokaždé výborná zmrzlina. Zmrzlinovač mám už přes rok a přes léto se skoro nezastavil 🙂 . Dětem domácí zmrzliny chutnají. Nejvíce u nich vede čokoládová a jahodová 🙂 .
Nemám ten zmrzlinovač, ale vyzkoušet domácí zmrzlinu mě láká. Předpokládám, že tedy ušlehám smetanu a do ní přidám jahodovou směs. Pak už jen zamrazit. Je to tak? 😉
Ano, je to tak, ale během zamražování je potřeba směs každou půlhodinu dobře prošlehat.
Aha! Píšu si to jako poznámku k receptu. Díky 🙂
Tak doufám, že se povede.
Ač nejsem milovnicí zmrzliny, tato domácí nemá svou lehkou konzistencí, lahodnou chutí a skutečnou ovocnou vůní konkurenci.