Proč se při letním grilování omezovat jen na maso, sýry a zeleninu? Udělejte si na grilu ovocný crumble, zvlášť je to ideální, pokud máte po ruce zahrádku plnou dozrávajících plodů. Raz dva máte hotový skvělý dezert, který chutná nejlépe přímo ze zapékací misky.
Suroviny na crumble
zahradní ovoce (rybíz, angrešt, maliny, meruňky, třešně, višně…)
3 až 4 lžíce krupicového cukru
Drobenka
2 lžíce hladké mouky
2 vrchovaté lžíce másla
1 lžíce krupicového cukru
Hliníkovou misku o objemu přibližne 500 ml naplníme ovocem, posypeme krupicovým cukrem (množství podle toho, jak je ovoce kyselé) a dáme na gril nebo na rošt nad ohněm.
Během grilování si připravíme drobenku, smícháme mouku s cukrem (můžeme přidat i drcené blanšírované mandle nebo skořici) a máslo. Krátce promneme v rukou, aby se vytvořily hrudky.
Drobenkou posypeme ovoce v misce a dále grilujeme, dokud ovoce nepustí šťávu a drobenka jí nenasákne, cca 10 minut. Na roštu na ohni bylo vše rychlejší.
Podáváme teplé, můžete přidat zmrzlinou či šlehačku.
MŃam, Marynko, to vypadá sladce, jednoduše a chutně. příští grilovačku vyzkouším. Moc tě zdravím …. Marki
Ahoj Marki, určitě zkus, u nás to byl v létě hit!