Dokud jsou ještě čerstvé maliny a borůvky, tak určitě vyzkoušejte tuhle jednoduchou bábovku, která je vláčná a šťavnatá.
Suroviny
200 g másla
200 g krupicového cukru
4 vejce
400 g hrubé mouky
kůra z jednoho citronu
1 sáček kypřicího prášku
špetka soli
⅜ l mléka
150 g malin
150 g borůvek
Větší formu na bábovku vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou.
Máslo utřeme s cukrem do pěny, postupně do této pěny zašleháme vejce jedno po druhém, dokud se to předchozí nezapracuje. Mouku promíchanou s kůrou, kypřicím práškem a solí a spolu s mlékem zašleháme do těsta. Nakonec opatrně vmícháme stěrkou ovoce.
Formu na bábovku naplníme těstem, to na povrchu uhladíme. Pečeme cca 45 minut v troubě vyhřáté na 180°C. Po upečení bábovku vyklopíme na rošt a necháme vychladnout.