Velikonoční koláč s arašídovým máslem je trochu časově náročnější, tak je tu jeden super rychlý a jednoduchý recept na pohár s čokoládovými vajíčky Lindt pro velikonoční koledníky. Pokud máte trochu víc času, tak si můžete i piškoty upéct sami podle tohoto receptu, piškoty potom můžete vykrajovat přesně podle tvaru poháru. Místo jahod se dá použít jakékoli jiné ovoce, skvělé budou určitě maliny, borůvky nebo rybíz.
Suroviny na 4 poháry (250ml)
8 cukrářských piškotů
4 cl citronového likéru Limoncello nebo ovocné šťávy
350 g ricotty nebo tvarohu
200 ml smetany ke šlehání
2 lžíce vanilkového cukru
500 g jahod (i mražené)
25 g bramborového škrobu
1 lžíce citronové šťávy
moučkový cukr
12 čokoládových vajíček Lindt Lindor (z bílé, mléčné a hořké čokolády)
Jahody rozmixujeme, nemusí to být úplně dohladka, přidáme k nim moučkový cukr (množství podle chuti) a citronovou šťávu a na mírném plameni je zahříváme. V lehce prohřátém jahodovém pyré rozmícháme dohladka bramborový škrob a za stálého míchání vaříme asi 2 minuty. Jahodové pyré musí lehce zhoustnout. Necháme vychladnout.
Ricottu nebo tvaroh chvíli šleháme s vanilkovým cukrem, následně přilijeme smetanu a šleháme dokud se nevytvoří hladký pevný krém. Ke konci šlehání raději při nižších otáčkách, aby se směs nepřešlehala.
Limoncello nebo ovocnou šťávu rozmícháme s vodou v poměru 1:1. Cukrářské piškoty rozlámeme na menší kousky, namáčíme je z obou stran v likéru nebo šťávě a klademe je na dno skleničky. Následuje vrstva ricotty a jahodového pyré. Vše ještě jednou zopakujeme. Na poslední jahodovou vrstvu umístíme na ozdobu tři čokoládová vajíčka Lindor, každé z jiného druhu čokolády. Můžeme podávat ihned.
Dobrý recept, akorát ten jedovatý zlatý déšť na tom dezertu je boží.
Zlatice jedovatá není!
Tak tohle je stylový a luxusní dezert 🙂
Marynko,tak to je pohár podle mé chuti,bude se mi báječně hodit na Velikonoce…Díky Dája